– Det er skiltet i veikryssene, men det fungerer for mange bare på papiret

Av

For noen år siden ble gågata, Rustadgata til gang- og sykkelsti, med nedsatt hastighet til 30 kilometer i timen.

DEL

MeningerDet er skiltet i veikryssene, men det fungerer for mange bare på papiret. Har bodd her i 49 år, og har sett den negative utviklingen av fart.

Dette blir en falsk trygghet både for tobente og firbente. Barn er impulsive og kan under lek plutselig springe ut i gata, noe som kan få fatale følger. For katten vår Rasmus på 15 år ble det fatalt. Han begynte å halte, og dyrlege ble kontaktet. Vi fikk resept for senebetennelse og smertestillende, som ble brukt en tid i håp om at det hjalp.

Første uka i mai var barnebarnet hjemme fra Bergen hvor hun har legepraksis på haukeland sykehus. Hun undersøkte Rasmus og mente det var noe mer enn senebetennelse. Røntgenbildene viste brudd i bekken lårben til vår store overraskelse og fortvilelse. Bildene ble sendt videre til en dyreklinikk i Sandefjord for muligens operasjon. Det ble ikke anbefalt, det hadde gått for lang tid . Dette burde blitt gjort innen tre uker.

Bilen som har påført Rasmus disse skadene har hatt stor fart og har merket påkjørselen. Vedkommende burde ha stoppet og kontaktet oss, for navn og telefonnummer sto skrevet på kattens halsbånd. Enhver bilfører plikter å melde fra enten til politiet eller eier av dyret ved påkjørsel. Nå blir det smertestillende og det er uvisst hvor lenge katten kan gå på det.

På dette stedet burde politiet ha fartskontroll ofte for å stoppe fartssynderne.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags