Sier leder av Borre Golfklubb, Marius Bugge, og har alt på stell foran helgens NM i matchplay. Et NM er noe av det største vi kan ha som arrangør, og vi får bare håpe værgudene spiller på lag. Lyn og torden vil vi i hvert fall ikke ha. Det tar tid å evakuere en golfbane, sier han.

– Du må forklare forskjellen på «vanlig» slaggolf og matchplay, Bugge.

– I matchplay spiller man én mot én. Vinneren er den som har vunnet flest enkelthull. Én runde er jo 18 hull, og kampen stoppes når vinneren er kåret. Hvis en spiller vinner de første 10 hullene, er jo kampen avgjort, men vi kan også risikere at spillerne vinner ni hull hver. Da fortsetter de ett hull til før vinneren er kåret. Reglene er ganske enkle.

Kvaler inn fredag

I selve NM-rundene skal de 16 beste herrene og 16 beste damene spille. Fredag er det vanlig slaggolf for å kvalifisere seg til selve matchplaykonkurransen lørdag og søndag.

LES OGSÅ: Hjalmar ble frastjålet 22 bikuber: – Hvorfor må alle vite hvor kubene står?

– 84 spillere skal kjempe om de 16 plassene i herre- og kvinneklassen. Det blir også mulighet til å kvale inn til fredagens spill torsdag, forteller Bugge og fortsetter:

– Lørdag spilles det 16-delsfinaler og kvartfinaler mens det søndag avgjøres med semifinaler og gull- og bronsekamp.

To fra Borre

Blant de 84 som skal prøve å kvale til 16-delsfinalene, er det to spillere fra Borre.

– Som arrangørklubb har vi fått fire wildcard, to til hvert kjønn. Nå har vi ingen damespillere som er gode nok til å spille kval til 16-delsfinalen, men disse kan ikke veksles inn til herrespillere isteden. Dermed blir det Alexander Skytte og Fredrik Hoem Spørck som skal forsvare klubbens ære, opplyser Bugge videre.

Alexander Skytte testet ut banen tirsdag, men mente nåløyet var i trangeste laget til at han skulle få delta i cupspillet lørdag blant de 16.

– Da må alt klaffe. Konkurransen er knallhard, og jeg satser ikke så mye at det skal være realistisk. Jeg er bare en vanlig elektriker med en datter på to og et halvt år og skal normalt være sjanseløs på å gå videre. I fjor var jeg med i vanlig NM, og det var stas selv om plasseringen ikke ble all verden.

God bane

Banemannskapene har jobbet på spreng i det siste for å gjøre banen så god som mulig.

LES OGSÅ: – Det blir bare mer og mer populært, sier Morten

– Den er så bra som den kan bli. Vi kom jo litt sent i gang i år på grunn av det kalde været. Gresset kom seg da det begynte å bli varmt, og det er jobbet intensivt med tanke på NM, sier daglig leder i Borre Golfbane, Per Håkon Eikeberg og fortsetter:

– Vi spisser litt på banen foran større turneringer og prøver å få mer fart på greenene. Det er forskjell på hverdagsbaner og konkurransebaner. Medlemmene synes det er gøy å spille rett etter turneringer når de for prøvd seg på et litt annet underlag.