Det er nå det gjelder, sier Høyre: – La Horten høre fra deg!

IDYLLISK: Og snart skal kommunestyret ta stilling til utviklingsplanene i havneområdet.

IDYLLISK: Og snart skal kommunestyret ta stilling til utviklingsplanene i havneområdet. Foto:

Av

Noen ganger er det godt å se at det som kunne synes umulig for få år siden nå er i ferd med å bli mulig.

DEL

MeningerSelv om jeg var en ung gutt for åtte år siden husker jeg godt at det allerede da var heftige diskusjoner om hvordan Horten havn skulle utvikles. Det var ikke alt jeg forsto, blant annet ikke at den hissige debatten besto av en side som mente at havna, ja med unntak av hotellet som «aldri» kom da, måtte forbli som den var, mens den andre side var svært opptatt av at Hortens fantastiske sjøfront også kunne være et svært attraktivt utviklingsområde.

Åtte år senere ser det jammen ut til at mye er mulig likevel. Horten Havn skal bli moderne, attraktiv, åpen for alle, mindre privatisert enn den har vært på tiår og jeg gleder meg. Jeg har stor tro på at vi til og med får realisert et nytt hotell i havna, og at det blir flott.

For noen år siden målte Høyre interessen blant Hortens innbyggere, der alle husstander fikk lov til å si sitt. 72 prosent av de 1.300 som sendte en tilbakemelding der de var positive og enige med oss i Høyre om at Horten hadde et behov for en ny og fin bydel. Høyre ønsker fortsatt det samme som vi har kjempet for i mange år, en ny og fin bydel som vil gi hele byen et løft. Det bygget som folk flest vil legge merke til er hotellet.

Dette hotellet vil ha en god plassering, og bygges på en god og løsningsorientert måte, samt gjøre det mer synlig fra Oslofjorden og hjelpe med å plassere Horten på kartet. Jeg har sterk tro på at et nytt, moderne og vel utformet hotell vil være med på å bidra til å gjøre hele det nye havneområdet mer attraktivt og bli til en av Hortens lunger. Det vil være en viktig del av en ny bydel som kommer alle til gode, der nye arbeidsplasser oppstår, både i form av restaurant-virksomhet, kultur og kontorer. Det vil bli nye grøntarealer som kan nytes av alle, i tillegg vil det bygges nye boliger. Dette hotellet vil i tillegg åpne opp flere dører for fremtidig turisme her i Horten kommune.

Jeg skal gi de som ivrer etter å konstruere motstanden rett i en ting. Det er viktig å engasjere seg når Hortens fremtid nå skapes. Jeg møter mange unge som ønsker at Horten får en moderne bydel i havna, med alt det jeg beskrev over. Jeg hører fra noen av de som er litt eldre en meg, de som nå er ferdig med lange studier utenbys, at dette vil bidra til at de kan komme hjem og bli gode skattebetalere i et Horten de, om mulig, er enda gladere og stoltere av. En ny attraktiv bydel med et flott hotell vil bety flere arbeidsplasser, som er noe Horten virkelig trenger, sentrale og gode boliger, samt skape mer liv i hele havna og sentrum.

Det jeg har beskrevet heier jeg på, det er jeg overbevist om at de som tok seg bryet om å si sin mening, ja de 1.300 husker du, for noen år siden og de som nå kanskje ser at Horten blir enda mer attraktiv og kommer hjem etter studiene – de heier også. For at vi skal kunne lykkes ber jeg deg engasjere deg.

Si din mening, saken er på vei til endelig behandling og jeg oppfordrer deg til å delta før vi i kommunestyret treffer endelige vedtak. Mer om saken finner du blant annet på Horten kommunes nettsider, på Horten Høyres sider og på Facebook. La Horten høre fra deg, Horten Love

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags