Gå til sidens hovedinnhold

Det er krefter i kirka vår som vil tilbake til gammel ordning

Artikkelen er over 1 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Hvis du og kjæresten din har fått prøvingsattest fra folkeregisteret som sier at dere kan gifte dere, da er det bare å gifte seg. Hvis du har en godkjent utdanning som etterspørres, da er det bare å søke jobben og regne med å bli vurdert som aktuell søker.

Det er slik det fungerer, ikke sant? Det er dette som gjelder i Den norske Kirke?

Har det noe å bety hvilket kjønn du har, hvilket kjønn den du vil gifte deg med har, hvilket syn du har på ulike teologiske spørsmål? Hvis du vil gifte deg med en av samme kjønn og er medlem i kirka, skal du, etter vedtaket på kirkemøtet kunne gjøre det i den kirken du tilhører. Og hvis den lokale presten ikke kan vie dere, er det hans overordnede som må skaffe en annen prest.

Det er krefter i kirka vår som vil reversere dette vedtaket, som vil tilbake til gammel ordning. I flere bispedømmer er det også sånn at prester, diakoner, kantorer ikke blir vurdert til ledige stillinger hvis dere teologi ansees som «for liberal».

Åpen Folkekirke arbeider for nettopp det som navnet sier. Ei kirke som er åpen for alle medlemmer operer ikke med A- og B-medlemmer. I ei kirke som er åpen for alle medlemmer, har alle medlemmer de samme rettigheter. Har folkeregisteret sagt at alle vilkår for vigsel er til stede og minst en av dere er medlem i Den norske Kirke, ja, da skal dere kunne gifte dere i kirka.

Har du den utdannelsen som etterspørres enten du er teolog eller pedagog, diakon, musiker eller annet, må du kunne kreve å bli vurdert til stillingen uavhengig av kjønn, samlivsform eller teologisk syn.

Den norske Kirke har ett medlemskriterium; at du er døpt. Slik skal det fortsette å være. Det er ikke hvor ofte du går i kirka, eller om du har sittet i menighetsråd, som avgjør om du kan mene noe om den kirka du er medlem i. om du kan stille til valg, og ikke minst om du skal stemme ved kirkevalget.

Den 9.september håper vi du gir din stemme til Åpen Folkekirke i Tunsberg.

Tro. Håp. Kjærlighet. For alle.


Nell Gaalaas-Hansen

4.kandidat for Åpen Folkekirke i Tunsberg

Kommentarer til denne saken