Gå til sidens hovedinnhold

– Det er ingen av oss som ønsker å rasere hagebyen

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Til alle dere hortensere med bolig i Hagebyen Horten. Det er ingen av oss som ønsker å rasere hagebyen. Vi ønsker at du skal få lov å utvikle eiendommen din. Vi liker tanken bak hagebyen. Å ha en plan for å bevare og utvikle historiske strøk og idyllen som kjennetegner store deler av Horten.

Les hva det rødgrønne flertallet sier om Hagebyen her (+)

Alle ønsker det beste for Horten. Vi må huske at utviklingen går i et raskere tempo i dag, enn hva den gjorde tidligere. Mange av dere med bolig i hagebyen har boliger bygget for en annen tid. I dag stiller vi høyere krav til komfort, standard og plass. Dette henger sammen med hvordan våre liv har utviklet seg gjennom de siste 100 år. Vi mener at din bolig må kunne utvikles i tråd med våre moderne behov.

AP, Venstre, Sv, Rødt og MdG vil også bevare hagebyen Horten. Det er bra! Forskjellen er at vi også samtidig ønsker å utvikle hagebyen. Vi mener du skal få lov å sette opp en redskapsbod, utvide boligen med et ekstra soverom eller bad, for at boligen din skal tilfredsstille dine behov.

For oss er ikke det å rasere hagebyen Horten. Det er å ivareta og utvikle de flotte eiendommene som er i Horten.

Varaordfører Christina Bratli (Ap) tror dispensasjoner kan gi en utvikling innbyggerne ikke ønsker seg. Bratli skremmer dere med store leilighetsbygg som skal rasere hagebyen og det mest idylliske vi har i Horten. Vi sier det igjen, vi ønsker ikke å rasere hagebyen Horten. Vi ønsker at du som har en bolig i hagebyen også kunne ivareta og utvikle den, som andre med bolig i Horten kommune.

Som politikere er vi opptatt av alltid å gjøre ting enda bedre. Vi liker ideen med hagebyen Horten, men ser forbedringspotensial for ikke å stoppe fornuftig utvikling av boligene deres. Vi ser to muligheter, enten å justere og forbedre reglene eller å gi dispensasjon fra de strenge reglene. AP, V, Sv, Rødt og MdG, ønsker ingen av delene.

At de mener vår politikk rett og slett bare er dårlig politikk, er vi vant med. Det lever vi for så vidt godt med.

Det vi ikke lever godt med er at du som eier bolig i hagebyen Horten ikke på en fornuftig måte skal kunne ivareta og utvikle boligen din. Det beklager vi.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.