– Dessverre ser vi oss nødt til å spille kampen for tomme tribuner, sier daglig leder Roger Meyer i Nøtterøy Håndball, til Tønsbergs Blad.

Lokaloppgjøret var valgt ut som «kronekamp» noe som ville gitt bra med inntekter for klubben.

– Tanken med «kronekamp» er at alle kommer gratis inn. Så gir sponsorer og støttespillere en avtalt sum pr. tilskuer som dukker opp. Med 1.000 tilskuere i hallen ville vi tjent cirka 100.000 kroner, sier Meyer.

– Blir ikke det samme

Falk-trener Johnny Jensen sier til gjengangeren at han synes det er kjedelig at det kom til dette, men at de ikke kan gjøre annet enn å respektere de avgjørelsene som er tatt.

– Man må jo tenke sikkerhet først, også for spillerne, men det var jo ikke det vi håpet på.

Kampene mot Falk er normalt de desidert best besøkte for Nøtterøy i løpet av sesongen. Så det å spille for tomme tribuner blir en stor kontrast.

– Det blir ikke det samme uten publikum, det blir kjedelig rett og slett, sier Jensen.

LES OGSÅ: – Ingen flytter til Svalbard for å bli gode fotballspillere

Stort økonomisk tap

– Økonomisk er dette er stort tap for oss, i størrelsesordenen 100.000, men i lengden har det lite å si. Det ville ikke vært riktig å arrangere dette nå, da det er så mye usikkerhet. Vi kan ikke tenkte kortsiktige økonomiske gevinster, da det kommer mange kamper i årene framover, sier styreleder Anne Yun Rygh i Nøtterøy Håndball til Tønsbergs Blad.


Risikoanalyse

Roger Meyer understreker overfor Tønsbergs Blad at klubben har vært i tett dialog med Færder kommune og kommunelegen, samt håndballforbundet før beslutninger ble tatt.

– I utgangspunktet har ikke Færder kommune satt noen grense for hvor mange mennesker som kan være samlet på et arrangement, sier Meyer.

Det var etter kommunens risikoanalyse for arrangementet at Nøtterøy Håndball fattet sin beslutning.

– Den inneholder flere elementer som klubben ikke er i stand til å gjennomføre på en sikker måte. Blant annet handler det om antallet toaletter og hyppig vask av disse under arrangementet. Dette i tillegg til at vi skal prøve å begrense antall personer som samles på et sted, gjør at klubben ikke har kapasitet til å gjennomføre kampen, heter det fra Nøtterøy.

Nøtterøy Håndball viser til at ishockeyforbundet tirsdag besluttet å utsette sluttspillet i eliteserien inntil videre.

– Vi ønsker i hvert fall ikke å være med på å spre viruset, sier Meyer.

LES OGSÅ: Huset med det rare på: – 7.700 har klikket på annonsen

Gratis på Gjengangeren.no

Selv om det ikke vil være mulig å se kampen live i Nøtterøyhallen, går de håndballinteresserte ikke glipp av noe.

Tønsbergs Blad og Amedia har rettigheter til å vise kampen, noe som gjør at også Falk-supportere vil kunne se kampen på Gjengangeren.no – helt gratis.

Sendingen onsdag kveld kommer til å åpnes for alle. Vanligvis er sendinger fra sportsarrangementer forbeholdt avisens abonnenter.

Tønsbergs Blad kommer til å stå for produksjonen av sendingen.

– Vi er glade for å kunne bidra til at folk får med seg et av sesongens store høydepunkter i lokalhåndballen, sier ansvarlig redaktør Sigmund Kydland i Tønsbergs Blad.