Horten flokkturer fylte ett år 18. november, og det ble selvfølgelig feiret med en flokktur i sentrum av Horten. En mangfoldig gjeng på ti hunder med sine eiere møtte opp.

Les også (+): Det finnes bare noen hundre slike som «Fia» (3) – mandag ble det fire til

Møter hverandre jevnlig

Den mest imponerende var uten tvil den irske ulvehunden Napoleon – størst i flokken, men bare ni måneder gammel. Aller minst var Toya, en russisk toy på tre kilo. Senior i gruppen var Sophia Loren, storpuddel på 14 og et halvt år. Og alle de ti hundene virket storfornøyde med å møtes på tur.

Anne Jæger er initiativtakeren til foreningen som består av hundeeiere som møter hverandre jevnlig og går turer sammen. Hun forteller:

– Dette er folkehelse! Vi prater og ler på turene. Vi deler erfaringer fra hundehold, støtter og oppmuntrer hverandre. Vi reduserer ensomhet, og vi har kurert en jente på 12 år for hunderedselen hennes! Nå tør hun gå på tur med mange hunder og til og med holde flere hunder i bånd mens vi går.


En lykkelig hund

Med på jubileumsturen var også Nina A. Theodorsen som eier Ærling, en kjekk Boston-terrier i sin beste alder.

– Det er veldig hyggelig å være flere på tur. Ærling har veldig godt av det. Det er også gøy å gå sammen og prøve at hundene skal oppføre seg, for Ærling gjør vel ikke det bestandig, sier Nina og ler.

– Men det er jo ikke meningen å ha en perfekt hund, men en lykkelig hund. Han er i hvert fall veldig glad i de firbeinte damene som er på tur med. De andre gutta bryr han seg ikke om.

Les også (+): Se hvem som endelig har kommet hjem! – Jeg ga aldri opp håpet

Føles bra å hjelpe

Anne Jæger følger opp:

– Vi menneskene har jo veldig godt av dette, men vi får også snille hunder av flokkturene, for de blir vant til å være med mange andre hunder og mennesker i alle slags miljø. Vi blir nå oppsøkt av hundefolk som strever med «korona-hunder» som ikke har fått nok sosialisering. Det er moro å se hvordan de nye hundene faller inn naturlig i flokken. Samtidig føles det bra å hjelpe andre hundeeiere. Selv om vi nå har over 180 medlemmer i Facebook-gruppen vår, har vi alltid plass til flere hunder, uansett alder, kjønn og rase.

Les også (+): To uker før forestillingen har de solgt 2.450 billetter: – Jeg føler at koronapausen har gjort oss godt