Gå til sidens hovedinnhold

Se hva som kommer ved Hortensmarka

Artikkelen er over 4 år gammel

DNT Horten har fått støtte til å sette opp åtte informasjonstavler ved inngangen til Hortensmarka.

Det er Gjensidigestiftelsen og Vestfold fylkeskommune som har gitt penger til informasjonstavler som viser løypenettet i Hortensmarka. Skiltene settes snart i produksjon og blir satt opp så snart telen går.

Hortensmarka, eller Sembskogen, ligger mellom byen og Borrevannet og er et av de mest brukte turområdene i Horten.

– Grunneierne var ikke interesserte i å ha tavler på sin eiendom, derfor blir det satt opp på kommunal grunn, sier leder Jørn Jorde i DNT Horten som også har avtalt skilting på Knudsrød og ved Horten handelspark.

LES OGSÅ: Nagell-Erichsen vil bygge i Hortensmarka igjen

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

 

Får hjelp av kommunen

Plasseringene av skilt på kommunal grunn blir ved barnehagen i Bjørnestien, ved Nordskogen skole, ved inngangen til lysløypa ved Kongeveien verksted, ved kryssene Kongeveien/Grønliggata og Kongeveien / Johan Sollies gate og ved Borre idrettspark.

– Vi i DNT setter opp skiltene på dugnad, og vi skal få gravehjelp av Horten kommune, forteller DNT-lederen som allerede har vært sammen med park- og idrettssjef Sven-Erik Petersen på befaring i områdene rundt Hortensmarka.

Stålskiltene blir på 50 x 70 centimeter og inneholder kart, litt informasjon og bilder fra friluftsområdet.

– Vi håper at tavlene vil få enda flere til å bruke den flotte Hortensmarka, sier Jorde.

LES OGSÅ: Bygget kajakkgarasje på dugnad

Aktiv forening

DNT Horten som tidligere het Horten og omegn turistforening, har arbeidet med tilrettelegging for friluftsliv i kommunen helt siden 1935.

Foreningen har cirka 1530 medlemmer, hvorav de 200 mest ihuga turgåerne deltar i dugnadsarbeid av løypenett, på Knudsrødhytta og med arrangementer for alle aldersgrupper.

Knudsrød-hytta på østsiden av Borrevannet, er for øvrig et populært turmål for mange i Horten, der DNT Horten har laget gapahuk, pilehytte, aktivitetsløype, bålplasser og bord og benkeplasser for 120 personer.

Kommentarer til denne saken