Gå til sidens hovedinnhold

– Den effektive og kostnadsbesparende regionsreformen

Artikkelen er over 1 år gammel

Ja endelig er bjella hengt på katten, eller for å si det på en annen måte, nå blir det røska i bjellene på politikerane.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Nå ser vi resultater av det «flotte» agnet som daværende og såkalte kommunalminister Jan Tore Sanner heiv ut til troskyldige innbyggere i Norge: Slå dere sammen så blir dere mer effektive og dere vil få mer penger å rutte med, hvis ikke blir dere fattigere og må kutte inn til beinet på nødvendige velferdsgoder både i kommuner og fylker.

Hvor mye var dette fine agnet verdt? Ikke en dritt. Nå ser vi resultatet av høyrepolitikeres løfter og lokkerop: Over hele fjøla blir det nedskjæringer, nedskjæringer, nedskjæringer. Det blir reduserte tilbud i kollektive kommunikasjoner, reduserte skoletilbud, ja endog nedlegginger av skoler.

Kommunene roper om mindre overføringer og fare for reduserte velferdstilbud. Hva blir det neste? Redusert byråkrati og færre rådhus og goder for politikere? Ikke tal om. Nå er det på tide å se, forstå og huske hva det innebærer å blir holdt for narr av ei høyreregjering bestående av Jern-Erna, den falne stjerna, og et par minipartier om ikke tør, kan og evner å protestere mot hærverket.

Det er en skam, men heldigvis har vi ungdommer som tør å stå opp med ord og handling for det ser ikke ut til at vi kan regne med Slagsmål Vedum heller.

Han syklær vel rundt i Groruddar'n.

Kommentarer til denne saken