Nei til framtiden?

Artikkelen er over 9 år gammel
DEL

min mening

Kjære Jan Focas. Hvis du har mange meningsfeller i bystyret, så begynner jeg å forstå hvorfor denne byen er så inderlig vannstyrt. Det er noe rart med Horten, et syndrom hvor sosialisme, misunnelse og jantelov ligger som en klam hånd over oss, et åk og en kode som tilsynelatende er umulig å knekke.
Vi bor i en av Vestfolds perler, og greier ikke å løfte oss mot nye høyder. Hvorfor? Jo, en av grunnene sto å lese i Gjengangeren 23.6: Jan Focas mot “kakseboliger” ala Kalvetangen.
Hvordan er det mulig å dra fram en skremselspropaganda uten hold i? Her trekkes det slutninger uten at Focas har satt seg inne i situasjonen overhodet. (Svaret fra Eikestrand eiendom AS i dag 24.6. gjorde iallefall meg nysgjerrig).
Er en slik avfeiing av saken før fakta er kjent, en politiker verdig? Hvorfor ser man problemer og ikke løsninger? Horten har ikke tomteområder, uten til blokkbebyggelse. Området ved Hortenstunnelen kan bli et av Vestfolds vakreste boligområder.
Vi har en elektronikkindustri som de fleste kommuner i Vestfold misunner oss. Vi har et høyskolemiljø som vi aldri har greid å utnytte eller imøtekomme. Helt ubegripelig. Unge mennesker som etter utdanning skal finne et sted å bo. I Horten? Neppe. Problemet er at de fleste som jobber i vår fremtidsrettede industri, ikke bor her. Tilbudet er ikke godt nok. Det Horten trenger er nye skattebetalere, jo større “kakser” jo bedre, men det betyr ikke at de skal bygge seg slott i vannkanten.
Jeg har selv en sønn som har bygd hus i Re kommune, hvor han ble tatt imot med åpne armer. Når tok Horten imot nye innbyggere med åpne armer? Eller sogar ga et tilbud til oppvoksende slekt? Hvordan kan man si ja til et forferdelig industribygg i Linden Park, samtidig som man sier nei til nye tomteområder for privatboliger? Hvorfor er alt privat initiativ bannlyst? Og hvordan kan man i det hele tatt vurdere en såkalt miljøhavn på Langgrunn? Det Jan Focas og hans meningsfeller, og alle andre politikere i Horten egentlig burde konsentrere seg om, er: Hvordan skal Horten løfte seg opp av gjørma og tenke nytt? Da sier jeg: Se til Drammen. Se til Re kommune. Se til Stokke kommune (hvor de presterte å kalle inn til bygningsrådsmøter over natten for å behandle byggesaker i Borgeskogen industriområde). Se til kommuner hvor “Nei” er et skjellsord. Tenk nytt og kast av dere misunnelse- og jantelov-åket.
Nå som kommunen er tatt under administrasjon er det i hvert fall på tide at noen løfter blikket. Jeg ser fram til et paradigmeskifte ved neste valg. Da håper jeg at fornuften seirer.

Bjørn Junge

Artikkeltags