Med mitt tips mot glatte veier, ble jeg helten i gata

GODT RÅD: Som gammel veiingeniør mener Hans Petter Sundby å kunne bidra med en god løsning for glatte veier.

GODT RÅD: Som gammel veiingeniør mener Hans Petter Sundby å kunne bidra med en god løsning for glatte veier. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Ved å sprøyte vann over sanden du strør med, oppnår du en sandpapirliknende overflate.

DEL

Leserbrev (Østlands-Posten) Det klages om dagen på svært glatte kjøreveier og gangveier. Spesielt den siste uken har vært svært glatt, noe som skyldes kuldeperiode like etter regnvær, og da blir det stålis som blir svært  glatt.

Kommunene forsøker å strø så godt de kan, men sanden/grusen fester seg ikke til den harde isen og har etter kort tid liten virkning. På veien blir sanden/grusen blåst bort i hjulsporene etter at få biler har passert.

Strø med sand eller grus som vanlig. Når dette er gjort så vann veibanen med vann med vanningssprøyte. (Trengs svært lite vann.) Innen meget kort tid fryser vannet og strøsanden fast i underlaget og isen blir meget ru og kan sammenlignes med grovt sandpapir. Prøv da vel!

For 50 år siden bodde jeg langs en privat vei som hadde en bratt bakke som måtte forseres. Jeg hadde fundert på hvordan jeg skulle klare å komme på jobben. Jeg testen teorien med å fryse fast strøsanden.  Naboene var meget fornøyd med at jeg strødde bakken, men da jeg vannet etterpå trodde de jeg hadde gått fra vettet.

Det tok ikke mange minutter før jeg ble helten i veien. Ingen problemer med å komme opp bakken for kjørene og gående. Naboene satte så stor pris på tiltaket og jeg ble takket gjennom en blomsterkvast

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags