Gjengangeren tar feil – vi betaler skatt med glede

Faksimile: Gjengangeren 14. mars 2018.

Faksimile: Gjengangeren 14. mars 2018.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerDal Gård AS, er en viktig skattebetaler i Horten og bidrar til at det både bygges skoler og drives omsorgsarbeid. Oppslagene i Gjengangeren de siste dagene inneholder med andre ord flere faktafeil.

BAKGRUNN:

Servitører jobber frivillig på Restaurant Njord - pengene går rett til Brunstad kristelige menighet

RS Noatun blander seg ikke borti driften av Restaurant Njord

I 2016 bidro Dal Gård AS og Adal Multiservice AS med kr 982.000,- i skatt. Og mens vi tjener mesteparten av pengene våre utenfor kommunens grenser, går skatteinntektene tilbake til Horten kommune. Fra 2018 vil også Dal Restaurantdrift AS bli en ny skatteyter til kommunen om driften går med overskudd.

I 2016 hadde vi inntekter fra dugnadsarbeid på 3.500.000 kroner. Av disse inntektene kommer 90% fra arbeidet vi gjør sammen med andre frivillige organisasjoner, hvor selskaper leier inn arbeidskraft for å avvikle store event og arrangementer.

Ut over skatteinntektene til kommunen, bidrar vår virksomhet med oppdrag til andre frivillige organisasjoner i og utenfor vår egen kommune.

Ved avvikling av store arrangementer som besøket av The Flying Culinary Circus på Njord, er vi avhengig av å leie inn ekstra arbeidskraft. Dette gjøres etter helt lovlige prinsipper og både oppdraget og skatt er betalt i tråd med norsk lovverk. Denne spesielle kvelden fikk vi også uanmeldt inspeksjon fra Horten kemnerkontor og Arbeidstilsynet, noe vi ser som helt naturlig i forbindelse med arrangementer som skaper stor oppmerksomhet.

Vi har respekt for pressens rett til å sette kritisk søkelys på virksomheten vår, men vi forventer at faktaopplysningene i artiklene er riktige. Det var altså ikke tilfelle her. Det førte igjen til at LO og NHO uttalte seg på feil faktagrunnlag om saken. Vi har derfor hatt flere samtaler både med LO og NHO, hvor vi er medlem, og fått klarhet i dette. Begge har sendt presisering til Gjengangeren.

Påstander om at virksomhetene vår skal være konkurransevridende, er også feil. Vi driver etter det samme regelverket og skattesatsene som konkurrentene våre. Selskapene innleverer hvert år reviderte offentlig regnskaper som er tilgjengelig for alle. Vi har ingenting å skjule. Til tross for at artiklene i Gjengangeren har inneholdt flere feil og at feil har blitt gjentatt, håper vi at denne runden med artikler til slutt fører til at flere får mer kunnskap om realiteter og fakta om driften vår.

LES OGSÅ: «Årets bygg» ble ikke RS Noatun, men en svømmehall i Asker

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags