Amedia med storsatsing på e-sport – vi viser sluttspillet i Telenorligaen

Maihaugsalen blir arena for sluttspillet i Telenorligaen 25.-26. mai. Arrangementet kan du følge på gjengangeren.no

Maihaugsalen blir arena for sluttspillet i Telenorligaen 25.-26. mai. Arrangementet kan du følge på gjengangeren.no

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Amedia har sikret seg rettighetene til sluttspillet i Telenorligaen som avholdes 25.–26. mai. Det betyr at du kan få med deg det ypperste av norsk e-sport hos Gjengangeren og de andre Amedia-avisene i slutten av mai.

DEL

E-sport, eller elektronisk sport, er organiserte konkurranser i utvalgte dataspill. Under sluttspillet på Lillehammer er det spillene Counter-Strike, League of Legends og Rocket League som gjelder.

Horten har to deltakere med i Rocket League. På Team Bjønnsk spiller Martin «Sniperkid» Wiulsrød. På Razzle Dazzlers spiller Aleksander «Phocas» Jensen.

– E-sport er en idrettsgren med eksplosiv vekst, sier Aleksander Limkjær i Gjengangeren.

Telenorligaen er det organiserte ligasystemet for e-sport i Norge. Det er også Europas største nasjonale e-sportsliga. Sluttspillet i slutten av mai avslutter vårsesongen i Telenorligaen, og kun de aller beste lagene er kvalifiserte for de to dagene på Lillehammer.

– Stolt og spent

Konserndirektør i Amedia, Anders Opdahl, er svært positiv til kjøpet av rettighetene.

– Vi i Amedia er stolt og spent, og ønsker sterkt å signalisere at vi har tro på e-sport. Dette er allerede en nasjonal idrett med deltakere fra hele Norge, og det passer oss perfekt som konsern med aviser over hele landet – på toppen av den nasjonale rekkevidden vi nå besitter, sier han.

Amedia har fra før sikret seg en rekke andre sportsrettigheter, deriblant Toppserien og Postnord-ligaen.

– Dette initiativet føyer seg også utmerket inn i rekken av den etter hvert store og populære katalogen vi tilbyr våre abonnenter innenfor direktesendt idrett, og vår satsing på å nå nye og yngre lesersegmenter, sier Opdahl.

Strømme: – En milepæl

Harald Strømme, ansvarlig redaktør for Gamer.no, er godt fornøyd med å ha fått på plass avtalen. Han kjøpte opp Gamer.no og Telenorligaen tidligere i år, etter å ha gjort unna karantenetida etter at han var ferdig i jobben som toppsjef i TVNorge og Discovery Networks.

– Jeg har selv deltatt i prisgaloppen i rettighetsmarkedet for sport, ved å kjøpe blant annet Eliteserien og OL til Discovery. E-sport vokser eksplosivt både i Norge og internasjonalt, men er foreløpig en billig rettighet, til tross for at vi når en svært attraktiv målgruppe som knapt er til stede i tradisjonelle medier. Vi har allerede 50.000 registrerte e-sport utøvere på Gamer.no, og sammen med Amedia vil vi nå ut til et bredere publikum, sier Strømme.

– Hva betyr denne avtalen for dere?

– Avtalen er en milepæl, fordi et norsk stort mediehus nå vurderer og behandler e-sport på linje med andre grener og rettigheter. Det vil ta tid å innarbeide, men lykkes vi med dette vil flere få øynene opp for e-sport, og flere foreldre vil skjønne litt mer av hva neste generasjon driver med. Og Amedia kan ta ledertrøya ved å dekke det raskest voksende kulturfenomenet i verden.

– Hva kan du si om avtalen som er inngått?

– Avtalen gir Amedia eksklusivitet på å overføre ca. 13 timer e-sport fra sluttspillet i Telenorligaen fra Lillehammer. Men det gjensidige målet er å samarbeide om å utvikle e-sport på lengre sikt. Det vil nok kreve en viss tålmodighet, sier Strømme.

– Telenorligaen er den største nasjonale ligaen i Europa, og stort sett alt som kan krype å gå av norske e-sport-stjerner, spiller eller har spilt i Telenorligaen. Sluttspillet på Lillehammer er det nærmeste du kommer et norgesmesterskap i e-sport, legger han til.

Endelig tatt på alvor

Strømme får støtte av Gamer.no-grunnlegger Tor-Steinar Nastad Tangedal.

– Endelig har vi fått til det vi har jobbet så lenge for, nemlig å få e-sporten ut til folket. Ikke bare benyttes Nettavisens distribusjonskraft og redaksjonelle kompetanse, men også Amedias unike nettverk av lokale nettaviser over hele landet er med. Det er herlig å endelig se et mediekonsern som tar e-sporten og dens utøvere på alvor, sier Nastad Tangedal.

– I samarbeid skal vi løfte fram spillene, historiene, profilene og resultatene. Vi skal skape innhold rundt e-sport på en ny og engasjerende måte. Initiativet og engasjementet kommer fra toppen av Amedia og vi gleder oss virkelig til å komme i gang, fortsetter han.

– Hva kan eventuelt ferske e-sport-seere forvente seg av Telenorligaen?

– I første omgang får man oppleve Norges aller beste lag og spillere kjempe om seriemesterskapet i sluttspillet på Lillehammer. Det inkluderer spenningen, rivaliseringen, følelsene, nervene og de euforiske øyeblikkene når pokalen løftes. Dette blir en flott inngangsport for alle som vil lære hva e-sport handler om, avslutter Nastad Tangedal.

Sluttspillet arrangeres på Lillehammer, med konkurransedager fredag 25. og lørdag 26. mai. I sluttspillet vil det bli kåret vinnere i de tre spillene Counter-Strike: Global Offensive, League of Legends og Rocket League.

Artikkeltags