I fjor arrangerte Sølvi Foss og Karl Jørgen Tofte «Made in Horten» på USN på Bakkenteigen. Av åpenbare grunner var ikke dette like lett å få til i år, men å avlyse arrangementet var ikke et tema.

– Vi måtte tenke alternativt. Vi er jo gode på teknologi i Horten og kan det å tenke annerledes. Derfor satser vi digitalt i år, sier leder i Horten Næringsforum Sølvi Foss.

LES OGSÅ: Sjekk hvem som har søkt på denne helt spesielle stillingen

– Mye spennende

Messa er et samarbeidsprosjekt mellom Horten Næringsforening, Horten kommune og Gjengangeren. Onsdag 21. oktober arrangeres første del av det todelte arrangementet.

– Da går konferansen «Autonome systemer og elektrifisering – vårt neste industrieventyr» av stabelen i Artilleriverkstedet. Selve konferansen er allerede utsolgt, men for å gjøre den mest mulig tilgjengelig streames den også gratis på Gjengangeren sine hjemmesider. Vi var veldig begeistret over 17. mai-sendingen de hadde så dette tror jeg blir bra, forteller Foss.

Blant dem som deltar på konferansen finner vi blant annet daglig leder av Sams Norway Torun Degnes, teknologidirektør hos Kongsberg Gruppen Bjørn Jalving og administrerende direktør i Norautron Øyvind Sedivy. Det vil også være en paneldebatt med emnet «Hvilke konkrete muligheter ser vi for industrien i Horten?».

Konferansier og debattleder er Gjengangerens egen redaktør Torgeir Lorentzen.

– Det er mange spennende bedrifter som skal presentere arbeidet de jobber med denne onsdagen. Det er mange kjempespennende ting som skjer i miljøet og jeg gleder meg til å høre, fortsetter Foss.

LES OGSÅ: Rikki og Sølvi har gjort et skup: – Det er ikke til å tro at Bente Børsum kommer hit

Digital messe

Tidligere har arrangementet blitt satt opp som en messe på Bakkenteigen og folk har hatt muligheten til å gå fra stand til stand for å høre mer om teknologibedriftene i Horten.

– Den muligheten mister vi litt i år, men vi mener vi har funnet en god erstatning. Fra og med november kommer vi derfor til å ha en digital messe med bilder, videoer og informasjon om bedriftene. Her vil folk få mulighet til å bli bedre kjent med virksomhetene og vite mer om hva de faktisk holder på med.

– Jeg tror dette kommer til å bli to flotte arrangement som jeg tror vil vekke interesse hos mange. Så da er det bare å klikke seg inn på gjengangeren.no på onsdag og madeinhorten.no etter månedsskiftet, avslutter Foss.