Gå til sidens hovedinnhold

– Bygging av nye leiligheter i Horten som snart bare formuende har råd til å kjøpe

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Holmestrand har et veldig stort utbyggingstempo. Når jeg sammenligner leilighetspriser og felleskostnader hvor ofte utbygger legger mye av utbyggingsskostnader inn i en høg fellegjeld for å få senket innstegspris ligger Horten langt etter for eksempel Holmestrand vår nære nabo.

Når Horten kommune godkjenner nye utbyggingsprosjekt virker det for meg som de ikke har et øye for hvem har råd til å kjøpe disse.

Hvordan skal Horten få unge mennesker til og etablere seg som innbyggere når månedlige kostnader med renter og avdrag samt felleskostnader holder dette høye nivå. Alle burde vite at bankens vurdering ved søk på lån legger til grunn også felleskostnader. Jo høyere felleskostnader jo lavere lånebeløp!

Horten kommune må snart innse at svært mange leilighetssøkere ikke har en årslønn som kan dekke de boligpriser som legges ut på leilghetsprosjekter for tiden. Eiendomsmeglere reklamerer med at mye er solgt, ja det er det sikkert. Men til hvem? Sjelden unge mennesker vil jeg tro.

Kanskje burde kommunen se litt på hva slags leiligheter foreslås bygget, og til hvilken pris. Ellers blir det kanskje stort sett bare eldre mennesker som selger sine boliger og flytter inn i leiligheter. Det tror jeg ikke løser problemet om vi skal få inn yngre mennesker på boligmarkedet som fremtidige langsiktige skattebetalere til kommunen.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.