Bussulykke med elever fra Borre ungdomskole

Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

En buss har klokken 14.00 fredag ettermiddag kjørt av veien i Juveliveien på Nordre Blefjell.

DEL

27 elever, fra valgfag i 10. klasse, og fire voksne fra Borre ungdomskole var ombord i bussen da den kjørte av veien.

Politiet melder om at alle er ute av bussen og at det ikke er melding om personskader.

Foreldre og foresatte er varslet og det sendes en ny buss for å hente de som var i ulykken. De vil da bli kjørt til Borre ungdomskole, hvor det opprettes krisemottak.

– Det positive er at bussen har vært stabil hele tiden. Vi har fått flere sikringspunkter på den, og jobber fortløpende med å få enda flere på plass, sier operasjonsleder hos politiet, Tore Grindem til Tønsbergs blad.

Brannsjef Jon Kåre Jonsson i Flesberg opplyser overfor NRK at flere av passasjerene som er evakuert fra bussen skal være redde og i sjokk.

LES OGSÅ: Noe falt ned fra taket i Hortenstunnelen, og ødela mannens frontrute – usikkert om skaden blir erstattet

(artikkelen fortsetter under bildet)

DRAMATISK: Bussen endte opp utenfor veiene, men heldigvis ble alle reddet trygt ut.

DRAMATISK: Bussen endte opp utenfor veiene, men heldigvis ble alle reddet trygt ut. Foto:

Opprettet Kriseteam

Ordfører i Horten, Are Karlsen, sier til Gjengangeren at det ble opprettet et kriseteam så fort kommunen ble kjent med hendelsen.

– Ved 14-tiden i dag fikk vi melding om at en turistbuss på vei fra Kongsberg hadde kjørt av veien. Det var elever og lærere ved Borre ungdomsskole som var involvert i ulykken. Nødetatene på stedet sikret bussen og evakuerte raskt de rammede, skriver kommunen på sin Facebookside.

LES OGSÅ: Seilte inn rekordoverskudd på 48 millioner kroner etter å ha fraktet "hele Horten" over fjorden 135 ganger

Krisestaben består av ordfører Are Karlsen, kommunedirektør Ragnar Sundklakk, representanter fra skole og helse, kommuneoverlegen og politiet.

KRISESTAB: Horten kommune har satt krisestab etter bussulykken i Buskerud med elever fra Borre ungdomsskole. På bilde ser vi ordfører Are Karlsen (t.h.) og kommunikasjonsmedarbeider Alexander Svanberg.

KRISESTAB: Horten kommune har satt krisestab etter bussulykken i Buskerud med elever fra Borre ungdomsskole. På bilde ser vi ordfører Are Karlsen (t.h.) og kommunikasjonsmedarbeider Alexander Svanberg. Foto:

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.