– Vi har følt på utryggheten, for uten tillatelse kunne vi ikke spille teater.

SPONSOR: Maskinentreprenør Wike ved Christoffer Bruserud har gått inn som sponsor, og med ny driftstillatelse, kan Erling Kristensen og Hanneli Bugge-Hansen se lyst på framtida.

SPONSOR: Maskinentreprenør Wike ved Christoffer Bruserud har gått inn som sponsor, og med ny driftstillatelse, kan Erling Kristensen og Hanneli Bugge-Hansen se lyst på framtida. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

«Bonden og Rottenikken» hadde tillatelse til drift fram til 1. januar 2017. Nå vil Buggegården få ny midlertidig tillatelse fram til 2022.

DEL

Buggegården ved Hellandveien ble etablert på Hellandveien på Nykirke i 2013. Aktivitetsgården har blitt en stor suksess, og den driver med formidling av kultur og landbrukshistorie. Teaterforestillinger ute om sommeren og innendørs i adventstida trekker mange besøkende. Formidling av kultur og landbrukshistorie og husdyr som gris, sau, geit, høner, ender og kalkuner forsterker suksessen.

Forbereder ny sesong

I 2016 besøkte 13.500 personer aktivitetsgården, 11.000 i sommersesongen og cirka 2.500 i adventstida. Buggegården sysselsetter 2,5 årsverk og hadde i fjor en omsetning på 1,6 millioner.

– Vi har følt på utryggheten, for uten tillatelse kunne vi ikke spille teater. Så fikk vi endelig svar 4. februar. Nå har vi en jobb å gå til, og vi kan forberede sommersesongen, sier Hanneli Bugge-Hansen.

LES OGSÅ: – Målet vårt er å bli et spennende alternativ for barna 

Finne løsninger

– Er du fornøyd med en ny midlertidig tillatelse?

Den skulle gjerne ha vært permanent. Samtidig forstår jeg at vi må finne løsninger innenfor lover og regler. Det gjelder for eksempel bruk av bygningene på gården. Vi driver fortsatt landbruk, og en omregulering til næring har vært et spørsmål. Men nå skal vi utvikle oss videre, og vi utvider driften med ett årsverk, sier Hanneli Bugge-Hansen.

LES OGSÅ: Eline fikk velforeningens velkomstkomite på døra: – Hjertelig velkommen til Nykirke! 

Er en pioner

– Fem år går fort. Så kommer det nye folk i administrasjonen i kommunen. Siden vi er en pioner på teatergården, finnes det ingen andre virksomheter å sammenligne oss med. Jeg forstår at veien videre kan være en utfordring, og derfor er jeg glad for at vi nå kan drive i fem år til. Så må vi bruke denne perioden til å jobbe fram mer permanente løsninger, sier Hanneli Bugge-Hansen til Gjengangeren.

Den midlertidige omdisponeringen skal til politisk behandling i hovedutvalget for miljø, natur og teknikk mandag 20. mai. Innstillingen fra administrasjonen er positiv, og politikerne har ved tidligere anledninger vist stor vilje til å støtte opp om Buggegården.

Artikkeltags