– Målet vårt er å bli et spennende alternativ for barna

DRAHJELP: Erling Kristensen og Hanneli Bugge-Hansen får nå god drahjelp av Christoffer Bruserud til videre utvikling.

DRAHJELP: Erling Kristensen og Hanneli Bugge-Hansen får nå god drahjelp av Christoffer Bruserud til videre utvikling. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Om ikke så lenge etablerer Wike maskinentreprenør seg på Nykirke. Bedriften støtter det lokale kulturlivet ved å gi 300.000 kroner til utvikling av Buggegården.

DEL

Bugge-appen skal føre Vestfolds første teatergård ut i den store verden via en omfattende nettsatsing. Filmen er ferdig, og lanseringen blir 20. mars.

Eget nettbrett

– Barn kikker ikke så mye på barne-TV klokka seks om kvelden lenger. På eget nettbrett ser de barne-TV når de selv ønsker det. Målet vårt er å bli et spennende alternativ for barna. Nå har vi fått penger til å videreutvikle «Bugge-gården, livet på landet». Konkurransen om barnas tid er stor. Tilbudene er mange, og vi er forberedt på å jobbe hardt for å bli en vinner på nett, sier Hanneli Bugge-Hansen.

Buggegården-appen

Her kan du velge mellom barne-tv-episoder, musikk og spill.

Barne-tv: Velg episode og trykk på play.knappen. Vil du se i fullskjerm, trykk på fullskjerm-symbolet nede til høyre. For å komme tilbake, trykk på tilbake-knappen oppe til venstre.

Musikk: Velg sang og syng med, eller se på bildeserien som følger med hver sang.

Spill: Gjett lyden på dyret du hører ved å trykke på bildet av dyret. Svarer du feil, kan du forsøke igjen. Svarer du riktig, får du høre en ny dyrelyd.

LÆRE: - Vi kan lære av hverandre, sier Christoffer Bruserud, Erling Kristensen og Hanneli Bugge-Hansen

LÆRE: - Vi kan lære av hverandre, sier Christoffer Bruserud, Erling Kristensen og Hanneli Bugge-Hansen Foto:

Spise mindre søtt

– Vi skal vise fram en ekte norsk produksjon hvor vi skal fortelle barna hvor maten kommer fra og om livet på gården med blant annet slakting. Helsedirektoratet har fokus på sunn mat og å få ungene til å spise mindre søtt. Hos oss lager barn mat for barn. Uten denne støtten på 300.000, hadde vi ikke våget å starte opp med den nye satsingen vår, sier Erling Kristensen.

Sammen med Hanneli Bugge-Hansen har han utviklet Buggegården til å bli en av de aller største attraksjonene i vår kommune.

LES OGSÅ: – Vi er en av de aller største attraksjonene i hele Horten 

Flytter til Kopstad

– Vi flytter hovedkontoret vårt til Nykirke, og vi samlokaliserer virksomheten vår i det nye anlegget på Kopstad. Vi håper på byggestart til høsten, og vi har nå 85 ansatte. Veldig mange av våre dyktige medarbeidere har bakgrunn fra en gård og landbruket. For oss er koplingen opp mot Buggegården helt naturlig. Kunnskap om landbruk hos barn er viktig, sier eier og daglig leder i Wike maskinentreprenør, Christoffer Bruserud.

Han driver en gård på Bruserud der Borre historielag holder til.

LES OGSÅ: Høster grei lønn 

Mange lærlinger

Bedriften er opptatt av å utvikle egne medarbeidere, og Wike maskinentreprenør satser mye på lærlinger.

– Vi har ansatt en lærer fra skolen på Gjennestad som skal få ansvaret får lærlingene våre. De beste ansatte er de vi bygger opp selv, sier Christoffer Bruserud.

– I det siste har vi opplevd tragiske ulykker med tunge anleggsmaskiner. Vi jobber med respekten for det vi driver med, og kunnskap om faren ved anleggsmaskiner må vi formidle til barn. Her kan et samarbeid med Buggegården være viktig for oss, sier Christoffer Bruserud.

LES OGSÅ: Verdenspremiere på Nykirke 

Kan bli mer

– Nå blir det opp til Buggegården å drive fram prosjektet. Jeg er ikke i tvil om at de vil lykkes, og vi er åpne for å bli med videre med mer støtte, sier Christoffer Bruserud.

Artikkeltags