Gå til sidens hovedinnhold

Breddefotballen: – Er det noen som kjenner noen som kjenner kulturministeren?

Jeg er tilhenger av strenge tiltak når pandemien har nådd oss.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Regjeringen og ekspertene har gjort en god jobb i en vanskelig tid, mener jeg! Norge har klart seg bedre enn de fleste andre land og de fleste respekterer upopulære beslutninger. Noen beslutninger kan i etterpåklokskapens lys diskuteres, f.eks. hytteforbudet.

En beslutning som forundrer meg, og noen andre, er at en ikke har åpnet for masseidretten nå! Hva med fotballkamper i 3. divisjon og nedover? Spillerne her er jo i samme situasjon som i de høyere divisjoner og må nødvendigvis ha kroppskontakt.

På tribunene er det imidlertid helt annerledes. På en vanlig kamp der Ørn spiller hjemme, møter det opp 150-200 tilskuere, hvorav ca. 20 hjemmefans sitter på tribunen mot parken. (Unntak for kamper mot FK Tønsberg, da de har med seg sine supportere.)

Vi som sitter på denne tribunen, kan tilby arrangøren å sitte med 15 meters avstand for å overholde alt av smitteregler. Men vi kunne kanskje bli enig om at 5 meter er ok, for å gjøre det mer sosialt og at vi tar hensyn til noe svekket hørsel!

Det får sikkert ikke så store konsekvenser at vi godt voksne tribuneslitere mister en sesong. Men for noen som er inne i sin siste, kan det være ille nok! For de unge lovende fotballspillerne som kunne fått prøve seg på A-lagsfotball første gang og som ikke får muligheten til å utvikle seg, er nedstengningen bare trist!

Når NM nå er avlyst, ville det passet bra å avvikle en enkel serie i de lavere divisjonene i høst. Det ville vært bra for breddefotballen og for veteranene på tribunen. Vi veteraner har lang erfaring og vet å kle på oss varmt tøy! Dessuten er vi villige til å ofre noe helse for noen spennende fotballkamper. (Her snakker jeg bare for meg selv!)

Hvem tar initiativet til en rask beslutning om å åpne for kamper i Ørns divisjon, slik at året 2020 kan avsluttes på en rettferdig måte?

Er det noen som kjenner noen som kjenner kulturministeren?

Kommentarer til denne saken