Politiet ber folk sjekke disse tankene etter to branner: – Det er tilfeldig at ingen har omkommet

BRANNFARE: Sjekk om varmtvannstanken din er berørt av den tekniske feilen som kan være brannfarlig.

BRANNFARE: Sjekk om varmtvannstanken din er berørt av den tekniske feilen som kan være brannfarlig. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Har du fortsatt disse i hus? Da kan det være greit å ta en titt på merkelappen.

DEL

(Tønsbergs Blad) iFinnmark: I en pressemelding onsdag går Finnmark politidistrikt ut og ber folk om å sjekke om de har varmtvannsberedere fra Oso Hotwater av type superserie.

Brannårsaken ved to branner i Alta nylig, skal ifølge meldingen skyldes feil i denne typen varmtvannsbereder.

– Det er tilfeldig at ingen har omkommet i de to brannene vi har hatt her, sier Steinar Aas Andersen ved lensmannskontoret i Alta i pressemeldingen.

Til iFinnmark sier Andersen at de to nevnte brannene begge fant sted i september, i henholdsvis Bossekop og Kronstad i Alta.

LES OGSÅ: Dette bør du ta deg tid til før høstferien setter inn 

– Begge var i sentrale strøk. Den ene brannen startet på dagtid, den andre på tidlig kveld. Så folk var våkne og brannene rakk ikke å utvikle seg til noe stort. Likevel, hadde dette skjedd på natta mens folk sov, kunne det endt mye verre, sier han.

Krimteknikere har undersøkt begge brannstedene og konkludert med at varmtvannsberederen var arnested.

– Årsaken til at vi går ut med dette nå, er slik at folk kanskje får seg en oppvekker og tenker at de skal sjekke sin varmtvannstank. Det kan være verdt å ta seg bryet.

Sjekk lista

«De som har en bereder fra Oso Hotwater hjemme hos seg må sjekke merkelappen øverst på berederen, som finnes under et grått lokk», skriver politidistriktet videre.

Her er lista over de berørte modellene.

Oso Hotwater har lagt ut mer informasjon om hvilke beredere som er berørte på sin hjemmeside. Finner du din bereder på lista, kan du sende produksjonsnummer, navn, adresse og telefonnummer på e-post til ledning@oso.no eller registrere deg direkte på nettsidene til Oso hotwater. De vil da sende en ny elektrisk tilkobling.

LES OGSÅ: – Jeg blir rett og slett forbanna!

Har advart tidligere

Også tidligere har Oso selv gått ut og bedt folk sjekke disse.

Varmtvannsberederprodusenten valgte å sende ut en advarsel etter over 20 branntilløp i hjem med samme bereder. Blant annet omkom en kvinne i 70-årene i Harstad i en boligbrann hvor etterforskningen konkluderte med at brannårsaken var varmgang i tilkoblingspunktet på varmtvannsberederen.

– Siden da har vi behandlet over 18.000 epost-henvendelser og 2.000 telefoner i saken om brannfarlige beredere. Vi har fått vanvittig mange telefoner, og vi gjør vårt beste for å besvare så mange som mulig, sa daglig leder Sigurd Braathen i Oso til NRK i fjor.

LES OGSÅ: Toppkusken skulle bare rydde litt i hagen – da gikk det galt

Artikkeltags