Kjøleskapet slukket brannen!

TOK FYR: Tydelige spor etter brann i siden på benkeskapet. Vannlåsen på kummen har også brent. Til høyre ser du avfallsbøtta fullstendig deformert.

TOK FYR: Tydelige spor etter brann i siden på benkeskapet. Vannlåsen på kummen har også brent. Til høyre ser du avfallsbøtta fullstendig deformert. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

– Her har de hatt hinsides flaks.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

(Tønsbergs Blad) Da det begynte å brenne i søppelbøtta under kjøkkenbenken i et hus i Horten, var det utrolig nok hell i uhell at det tok fyr akkurat her.

For det som skjedde, er nesten ikke til å tro!

Høy temperatur

På sin Facebook-side forteller Vestfold interkommunale brannvesen den smått utrolige historien, som startet i et skap på kjøkkenet etter uforsiktig omgang med bar ild, som hadde havnet i avfallsbøtta.

– Brannen må ha pågått en god stund og det har vært høy temperatur under vasken. Det har brent så kraftig at vannlåsen til kummen var avbrent, avfallsbøtta deformert og treverket i skapet har spor etter brannen, sier fungerende brannmester Henrik Oseberg.

LES OGSÅ: Mobilen tok fyr på nattbordet: – Det kunne ha gått skikkelig galt

Kjøleskapet slukket brannen!

Men ikke nok med det:

BRANNSLUKKEREN! Ut av den lille forhøyningen på vannrøret sto det en dusj som heldigvis slukket brannen.

BRANNSLUKKEREN! Ut av den lille forhøyningen på vannrøret sto det en dusj som heldigvis slukket brannen. Foto:

– Til alt overmål har en glo laget et lite hull i vanntilførselen til kjøleskapet med vanndispenser. Dusjen ut av hullet i vannrøret fungerte som overrisling og slukket brannen i skapet. Hadde røret brent rett av hadde trolig vannet aldri truffet det som brant. Da hadde det endt med full kjøkkenbrann, sier Oseberg.

LES OGSÅ: Bolighus sto i full fyr

– Hinsides flaks

Personer på stedet hadde etter hvert kastet ut bøtta, men da var brannen allerede slukket,

– Det var hinsides flaks at lille hullet heldigvis hindret en mer omfattende brann, sier Oseberg.

Artikkeltags