Det var politiet som først meldte om at det ble lett etter en person.

– Det pågår en redningsaksjon ved Borrevannet. En person har gått seg bort, meldte politiet klokka 12.16 fredag.

Lette med helikopter

Et politihelikopter ble satt inn i søket. Det skal også ha vært politihelikopteret som fant kvinnen ved sørenden av vannet.

– Vi har vært i kontakt med personen. Det skal ikke være fare for liv, melder politiet.

Våt og kald

Det viste seg at en kvinne hadde satt seg fast i et myrområde med mye siv nær land.

– Det var et stort område å lete i, men politihelikopteret fikk lokalisert henne. Hun var våt og kald etter å ha sittet fast i dette område med siv. Vi gikk i overflateredning da hun ble lokalisert. Vi fikk melding om hendelsen klokka 11.49, sier vaktoperatør ved 110-sentralen, Fred Olaf Korsgården.

Politiet bekreftet like etter at en person var tatt hånd om.

– Vi har kontroll på personen. Det var en kvinne som hadde gått seg bort. Hun havnet i et myrområde og er nå tatt hånd om. Hun er ikke fysisk skadet, men er våt og kald, opplyste politiet klokka 12.39.

Ute og gikk tur med hunden

Vestfold interkommunale rykket ut klokka 11.52, og forteller at det var ei jente på tur med hunden, som hadde gått seg bort i sivet.

– Hun hadde hele tiden kontakt med politiet via mobiltelefon, men klarte ikke å orientere seg ut av «jungelen». Hun hørte våre sirener, og da forsto vi at vi var nær. Politihelikopteret som kom til lokaliserte henne dermed raskt, forteller brannmester Henrik Oseberg på VIBs egne Facebook-sider.

Han og en brannkonstabel kledde på seg tørrdrakter og tok seg fram til jenta og hunden ved å delvis svømme og vasse, med vann til halsen, gjennom sivet.

– Hun var svært glad for å se oss, hun var våt og kald. Vi bar hunden og geleidet jenta trygt tilbake til vår pickup. Med det kjøretøyet bragte vi henne opp den ventende ambulansen, forklarer brannmesteren.

Han berømmer samvirket. Mellom politiet, deres operasjonssentral, ledelse og mannskaper på stedet og i helikopteret og koordineringen med ambulansemannskapene. Ikke minst jenta som selv via mobiltelefon bidro til å bli reddet.

– Den felles innsatsen til nødetatene fungerte optimalt takket være at alle snakket i felles talegruppe i Nødnett, avslutter Henrik Oseberg.