Gå til sidens hovedinnhold

Inviterer barnefamilier på fisketur til Borrevannet

Artikkelen er over 4 år gammel

I Borrevannet bor det noen svære beist av noen gjedder, pluss åtte andre fiskeslag. Disse kan du fiske gratis på lørdag.

Bare en kilometer fra Horten sentrum ligger et stort, speilblankt fiskevann. Mange kjenner vannet fra et besøk på pumpestasjonen, men Borrevannet er mye mer enn det. Hit kommer det hvert år fritidsfiskere fra hele verden, for å fiske stor gjedde og se på fuglelivet fra de to hyttene som leies ut

–Vi inviterer til familiedag førstkommende lørdag, som en introduksjon til Borrevannet, sier Bjørn Tore Freberg i grunneierforeningen.

Kan gjøre noe sammen

Kim Belaska er leder i Borre jeger og fisk, som har arrangert fiskeskole fem dager i sommer. 16 barn var med.

– Målet vårt videre er at barna tar med foreldre og opplever noe sammen. Når de står ved sjøen kan barna risikere å stå i timevis uten å få napp. Det er så kjedelig at de fort kan miste interessen, men i Borrevannet er du nesten garantert å få fisk, sier Belaska. Nå som det blir litt kaldere i vannet, biter gjedda mer på kroken.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Den største gjedda som noen gang er fisket i Borrevannet var på 18 kilo, men Bjørn Tore Freberg er overbevist om at det svømmer noen beist på 20 kilo i vannet.

LES OGSÅ: Visste du at Horten har 17 områder der du ikke kan gjøre som du vil?

Gjeddas dårlige rykte

– Men det sies at gjedda er så grådig at den spiser alt den kommer over. Er det ikke farlig å få den over båtripa?

– Det går mange røverhistorier om gjedda. Jeg jobber i kriminalomsorgen. Der sier vi at ørreten er hvitsnippforbryteren, ordentlig og pertentlig, mens gjedda er selveste psykopaten. Hadde han vært en forbryter, ville han sittet på Ila. Det fikk jeg merke da jeg en fin kveld fikk en liten gjedde på 60 centimeter på kroken. Så kom det et svært beist ut fra dypet og kastet seg over den som hang på kroken. Jeg skvatt til, forteller Bjørn Tore Freberg, men farlig var det ikke.

Når det er sagt, må det nevnes at gjedda er en fantastisk matfisk. Kim Belaska sto en hel natt og stekte fiskekaker, da han fikk to rugger på 10 og 12 kilo på rappen.

Kom med det du har

Oppmøtet lørdag er ved Borrevannhyttene i Vikveien 44. Det er ingen påmelding. Ei heller værforbehold. Kommer det en skikkelig byge, kan de søke ly under et åpent tak. De som har en vanlig fiskestang med store sluker og redningsvest kan ta med det. Noe har arrangørene til utlån. Agn holder arrangørene.

De sørger også for servering av pølser, brus og kaffe. Det blir fiskekonkurranse for barna.

Dagen blir finansiert av inntekter fra fiskekort.

LES OGSÅ: Fiskeskole på Løvøya: – Her er det full fart!

Gjerne nye nordmenn

– Det hadde vært ekstra hyggelig om innvandrere med barn hadde kommet hit på lørdag. Dagen er en anledning til å bli kjent med et område mange ikke vet om. Her er det rikt fugleliv. En kan bade her, og ikke minst gå på de mange fine turstiene i området, sier Bjørn Tore Freberg.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.