Mina og Nora på samling med landets beste

TALENT: Mina Schaathun Bergersen skal til NFFs Talentleir i Stavanger.

TALENT: Mina Schaathun Bergersen skal til NFFs Talentleir i Stavanger. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Opp gjennom årene har Horten hatt mange spillere på NFFs talentleir. I år har vi for første gang to.

DEL

NFFs Talentleir, eller Statoil Talentleir som er det offisielle navnet, arrangeres i Stavanger 21.–25. juni. Samlingen er Norges Fotballforbunds øverste nivå av Landslagsskolen. Og til denne leiren er Borre-spiller Mina Schaathun Bergersen og Ørn-spiller Nora Grasmo Bergman tatt ut.

Spennende og lærerikt

– Det var veldig gøy å få beskjeden, og det betyr veldig mye for meg, sier Nora til Gjengangeren.

Ørn-spilleren føler uttaket er en bekreftelse på at hard jobbing og god innsats.

– Jeg tror samlingen kommer til å bli spennende og lærerikt. Vi skal blant annet ha foredrag med Ada og Andrine Hegerberg, om hva som kreves for å nå toppen, sier hun.

LES OGSÅ: Tre Ørn-spillere til landsdelssamling

Hun regner med å ha litt nerver på de første øktene, men håper erfaringen fra regionssamlinger luker bort mesteparten.

De beste i landet

– Å, jeg gleder meg veldig. Det blir kjempegøy, sier Mina Schaathun Bergersen.

Hun synes det har gått bra på regionsamlingene tidligere, og ser fram til å prøve seg på enda et høyere nivå.

– Det kommer veldig mange gode spillere, og det blir gøy å skulle spille med de aller beste jentene i landet. Det gikk bra på regionsamlingen, og det tror jeg det vil gjøre her også, sier Mina.

En del av landslagsskolen

Til samlingen har NFF tatt ut en J15-landslagstropp, samt tre andre tropper. Den ene kalles J15/16 skyggetropp, det som tidligere ble kalt utfordrergruppe til landslaget. I denne gruppa er Nora Grasmo Bergman tatt ut. De to siste troppene som er tatt er en 2003-tropp født første halvår, og en 2003-tropp født andre halvår. Mina Schaathun Bergersen er tatt ut i sistnevnte tropp.

«Et fåtall unge talenter fra hele landet kan vente seg lange og tøffe treningsdager når de møter eliten på sitt eget alderstrinn Landslagstrenere og trenere for Landslagsskolen skal bidra på leiren slik at det faglige utbyttet blir godt», skriver NFF og Statoil i en pressemelding.

– Statoils Talentleir handler om å løfte fram morgendagens fotballhelter, og gi dem en ekstra motivasjon til å fortsette den gode utviklingen. Holder de utvalgte talentene gløden, innsatsen og læringsfokuset på topp vil de nå langt, sier Karen Onsager Keiserud, markedsdirektør i Statoil.

LES OGSÅ: Mina drømmer om landslaget

Ren jenteleir

Talentleiren i Stavanger er fotballens del i Statoil-programmet «Morgendagens Helter». Horten har hatt og har flere andre idrettsutøvere inne i dette programmet, blant annet syklistene Ingvild Gåskjenn og Martine Gjøs.

– Statoil Talentleir utgjør øverste og siste steget i fotballforbundets spillerutviklingsmodell, «Landslagsskolen», sier Håkon Grøttland som er fagansvarlig for Landslagsskolen, før han fortsetter: 

– Leiren har opp gjennom årene hatt ulike formater og vi gjør nye grep i år og gjør leiren i Stavanger om til en ren jenteleir. Vi ønsker å fokusere alt på spillerutvikling og tilrettelegging av en kvalitetssamling for våre største talenter. Videre er for første gang 14 -åringene på samme sted som 15- og 16-åringene, sier Grøttland.

Statoils talentleir

Talentleir for morgendagens fotballspillere født i 2001, 2002 og 2005

Arrangeres i perioden 21 -25. juni i Stavanger

Et samarbeid mellom Norges Fotballforbund og Statoils talentprogram Morgendagens Helter

Øverste nivå i Norges fotballforbunds Landslagsskole

Trenere: landslagstrenere for aldersbestemte lag og NFFs spillerutviklere

Har tidligere hatt Ole Gunnar Solskjær og Brede Hangeland som frontfigurer.

Artikkeltags