Gå til sidens hovedinnhold

Borre IF har ikke sagt nei til et millionbeløp som har ligget på bordet, ei heller ikke til kvinnesatsing i Horten

Artikkelen er over 1 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Når det gjelder millionbeløpet Gjengangeren har henvist til i avisen, er det viktig å få klarlagt at dette ikke er penger som har ligget på bordet. Betonmast har sagt at de vil gå inn i et eventuelt samarbeid med et sekssifret beløp, og at resten skulle innhentes fra andre sponsorer. Bare så det er klart, et sekssifret beløp starter på 100.000 kroner. Betonmast hadde en visjon om at dette var noe de ville få til. Vi har også troen på at de hadde klart å få inn store sponsorsummer til dette prosjektet på sikt. Men det er viktig at man skjønner at millionbeløp aldri har foreligget på bordet.

Det er viktig å tydeliggjøre at Borre aldri har sagt nei til kvinnesatsing i Horten. Borre har vært positive fra dag én. Klubbene under Sammen for Horten-paraplyen var samlet 25. april for å diskutere kvinnesatsing i Horten. Det ble der avtalt at Ørn og Borre skulle møtes videre for å utveksle synspunkter og tanker rundt kvinnefotballen i Horten. Dette møtet hadde klubbene 22. mai. Begge klubber var positive til å diskutere tiltak som kan styrke kvinnefotballen i Horten. Borre fikk beskjed fra Ørn om at de hadde sin samarbeidsavtale med Eik som de måtte forholde seg til, og ikke kunne inngå et samarbeid med Borre på det tidspunktet. Det hadde vi full forståelse for, og valgte da og startet vår egen satsingsplan for kvinnefotballen i Borre. Denne presenterte vi i egen klubb 11. september.

Den 31. oktober offentliggjorde Ørn at de avslutter sitt samarbeid med Eik Tønsberg, og at de vil prøve å returnere de opprinnelige spillerne sine til satsing i egen by. Da hadde Borre allerede hatt sin kvinnesatsing i Horten på plass i nesten to måneder. Borre har en sterk spillerstall på 30 spillere hvor de fleste har spilt sammen i mange år. Det er mange gode spillere, men også de som spiller på grunn av det sosiale og venninnetilhørighet. Borre er en breddeklubb som er forankret i klubben og dens visjoner, noe satsingen for 2020 er bygget på. «Alle skal med» og NFF sine verdier «Flest mulig-lengst mulig-best mulig». Borre er stolte av å kunne si at vi har fulgt, og følger disse visjonene og verdiene. Dette er hva vi har presentert for våre 30 jenter for 2020.

14. oktober hadde Borre sitt første møte med Betonmast for å diskutere forlengelse av sponsoravtale for 2020. Betonmast tar da initiativ til å høre om Borre er interessert i å gå i dialog med Ørn om felles toppsatsing for kvinnefotballen i Horten. Det stilte Borre seg veldig positive til. Da Ørn hadde avsluttet sitt samarbeid med Eik, var Ørn også meget interessert i dette. Borre sa klart ifra at de nå hadde sin egen satsing på plass men var meget interessert i å gå i samtaler videre. Betonmast svarte da: «Om det ikke blir i år, så kanskje fra neste år.»

Borre tok kontakt med idrettsforbundet og NFF Vestfold for råd. Der kommer det klart fram at å starte en ny klubb basert på sport (det vil si spillere og trenere) ikke vil lykkes. Det er det veldig mange eksempler på. Klart svar tilbake var at administrasjon og klubb må foreligge og være forankret først, så kan man tenke sport etterpå. Dette tar minst ett år å bygge opp.

Ut ifra egen satsingsplan som breddeklubb, ivareta alle spillerne og NFF sine råd, valgte Borre IF å svare at vi er positive til samarbeid fra 2021. Vi svarte samtidig at vi ønsker å starte opp planleggingen og samarbeidet om ny klubb allerede nå. Klubbene fikk da beskjed av Betonmast at de trekker seg. Det må være nå eller aldri. Dette kom som en stor overraskelse på Borre, da vi hele tiden har heiet på engasjementet til Betonmast. Vi skjønner, som Betonmast, at det må foreligge en stødig grunnmur for at reisverket skal bestå og vedvare, og da stiller vi oss undrende til at de ikke tenker slik i dette tilfellet.

Med hjertet for kvinnefotballen i Horten ønsker Borre IF fortsatt samarbeid for 2021. Vi ønsker å starte planleggingen med Ørn nå, og håper Ørn fortsatt er interessert. Det er selvsagt veldig trist at Betonmast har trukket seg, men håper at Ørn kan se tilbake på samtalene i april da sponsormidler i millionklassen ikke var fokus eller tema, og heller fokusere på det som er det viktigste «Samarbeid om kvinnefotballen i Horten fra 2021».

På vegne av styret i Borre IF Fotball, Charlotte M. Nilsen, sportslig leder jenter/kvinner

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.