– I påska har vi hatt besøkende fra hele landet, deriblant noen fra Prekestolen Golfklubb. Det tyder på at vi har et tilbud folk er villige til å reise langt for, og at vi har et godt rykte. Akkurat nå har jeg vanskelig for å se hvilke andre golfbaner som er på nivå med gresset her på Borre, sier Elisabeth Groseth, klubbsekretær i Borre Golfklubb.

På lista over gjestende spillere finner du utøvere fra hele landet. Dette gleder Groseth og golfklubben.

– At flere og flere oppdager banen vår er helt fantastisk. Fjorårets turneringer gjorde nok at folk ble oppmerksomme på hvor god banen er. Dermed oppsøker mange oss også i etterkant. Nå i påsken har tilbakemeldingene vært fantastiske, og det er veldig morsomt for oss som klubb.

LES OGSÅ: Borre Golfbane kjemper for baneforholdene

Jonathan Kokvik Fagerhus er en av dem som har nytt godt av det grønne gresset den siste tiden.

 

– Jeg har vel vært her hver dag, med et par unntak. Banen her er helt super, uten at jeg har spilt så veldig mange andre steder. Fantastisk morsomt å spille her, synes han.

Gode spilleforhold

På tross av skiftende værforhold i påskeuken, er det grønt gress fra ende til annen på golfbanen. Takket være god kunnskap og mye planlegging, mener klubbsekretæren.

– Vi forberedte oss godt i fjor høst, arbeidet med banen og har vært veldig strenge på ikke å åpne for tidlig. På den måten er jorden varm nok til at banen tåler å bli spilt på fra første dag når den åpnes. Dette er ikke flaks, men iskald beregning, mener Elisabeth Groseth, og fortsetter:

– Banemannskapet som har vært her de siste årene har god kunnskap og er veldig flinke til å holde banen i orden.

LES OGSÅ: Prestisjeturnering til Borre Golfklubb

 

Strengt regime

Mange folk betyr også kamp om plassen. Golfklubben har iverksatt tiltak for å sørge for at alle får spille uten problemer og store forsinkelser.

Tiltaket heter Vegar Næss. Iført gul vest og patruljerer han golfbanen med haukeblikk. Marshallen, som han tituleres som, er fornøyd med det han ser.

– Kanskje noen som bruker litt vel lang tid, men stort sett har det gått som smurt, sier han med et smil.