Gå til sidens hovedinnhold

Boligpolitikk i Horten: – Hva er egentlig dine løsninger, Are Karlsen?

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Ordfører Are Karlsen svarer meg i Gjengangeren om boligpolitikk og attraktivitet. Som vanlig er det store og fine ord fra ordføreren. Som vanlig savner jeg konkrete tiltak og handling.

Les innlegget fra Are Karlsen her

Jeg mener ordføreren har feil fokus når det er bygging i marka han trekker frem, fra mitt innlegg. Høyre har ikke noe trang for å bygge i marka. Vi ga kun eksempler. Det viktigste for oss er å løse den største utfordringen - fremtidens Horten. Det burde også være ordførerens fokus.

Siden Karlsen ble ordfører er det planlagt for 1400 nye hortensere. Det faktiske tall er 299. Jeg mener det er grunn til å stille spørsmål om vi er attraktive nok, når vi kun tiltrekker oss 1 av 5 planlagte innbyggere. Grunnen til at jeg mener ordføreren bommer i sitt svar, med fokus på marka, er at ordføreren lukker øynene for det reelle problemet. Kommuneøkonomi.

Det høres grått og kjedelig ut. Men det handler om hvilket tilbud vi har i kommunen, og hvilke penger vi skal betale det med. Vi er nå på kanten av ikke å klare å levere de tjenestene vi har i dag. Administrasjonssjefen foreslo eiendomsskatt for å opprettholde tjenestene. Altså ikke å få bedre tjenester, men rett og slett for å klare å levere på likt nivå som i dag. Og så kommer det en eldrebølge vi ikke kan lukke øynene for. Det blir flere eldre, og det blir flere som leve lenger. Dette vil utfordre kommuneøkonomien ytterligere.

Derfor må vi gjøre noen grep nå. Istedenfor store og fine ord, bør ordfører Karlsen heller gi oss svar på konkrete tiltak for fremtidens Horten. Det er det som bør være fokus. Siden Karlsen ble ordfører har vi blitt 299 nye innbyggere mot planlagt 1400. Det kan se ut til av politikken som føres ikke er attraktiv nok, mens nabokommunene rundt oss samtidig vokser.

Mitt spørsmål til ordføreren blir da: Hva vil Karlsen gjøre for å sikre en bærekraftig kommune inn i fremtiden, nå som også eldrebølgen kommer?

  1. Kutte i andre tjenesteområder?
  2. Innføre eiendomsskatt?
  3. Tilrettelegge for mer attraktive boligområder for å få flere innbyggere?

Jeg tipper ordføreren svarer alternativ 3. Men da vil jeg også ha en konkret begrunnelse for hvordan han skal øke attraktiviteten slik at vi tiltrekker oss mer enn kun 1 av 5 planlagte innbyggere som har kommet under Karlsens ordførerperiode.

Kommentarer til denne saken