Gå til sidens hovedinnhold

– Ingen eier utsikten sin – heller ikke i Aschehougs gate

Artikkelen er over 3 år gammel

Trekk til dere kjeppene, la hjulene rulle, gled dere over andres drømmer og nyt dagene. Sånn starter innlegget til Ann-Kathrin Dyling, en av flere som har kommentert planene for Aschehougs gate 15 på Facebook.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

BAKGRUNN: Krangelen fortsetter: Naboene ville ta vare på hagebyen – nå har utbyggeren gjort frukttrærne til flishauger

Nå må det snart bli slutt på dette fjåset. Nå har til og med en annen arkitekt gått i bresjen og finni fram kjeppen sin.
Si meg en ting, skal naboene bestemme hvordan vi skal ha det på tomta vår? Bestemme at eiendommen skal inneholde frukttrær, pryd- og bærbusker og en tett og flott gressmatte.

Nå må folk jammen meg kutte ut, det er ikke alle som har interesse av å plukke bær eller frukt fra egen hage. Og vi, vi er av de naboene som ikke er interessert i å ha frukttrær i hagen. Det var til sammen 12 busker og frukttrær på denne tomta vi kjøpe for 17 år siden, det er ikke ett igjen. Vi har siden den gang bygget ut huset, og da måtte en del trær felles og gressplenen ble betraktelig mindre.

Hadde naboene kommet og sagt at vi ikke fikk felle trærne eller bygge ut for de vil ha frukttrær i alle hager bortover ...  ja da tror jeg hadde dæva av latter. Vi har en liten «grønn» plen, og det vil det nok bli i Aschehougs gate også. Fei for egen dør, og blås i hva nabo`n gjør. Dere burde ta dere en tur til ærverdige Edvard Munchs gate i Åsgårdstrand, der kan dere se at det fint går an å blande ny arkitektur med den gamle bebyggelsen som er der fra før.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

 

At en «vanlig mann i gata» har en drøm om å skape noe nytt, ett hjem, en forandring burde vel tas imot med et åpent sinn.
Er det i bunn og grunn tap av utsikt som ligger til grunn, og som har ført til alle disse klagene tro?
Men som blir pakket godt inn i begrunnelser om å bevare hagebyen, passer ikke inn blant de andre husene, for mye trafikk ...#8230; osv.

For de vet jo godt at den utsikten eier de ikke, og hadde ikke kommet lagt med en slik klage. Derfor går man sammen som en saueflokk, for å komme opp med alskens av grunner imot denne drømmen til de som har kjøpt tomta.

Da dette bråket fra naboene oppsto, så tenkte jeg i mitt stille sinn ...#8230; Ja, ikke sant!!! Så lenge du ikke er en av de store gutta innen eiendomsutvikling, så kan du glemme den drømmen. Det er bare trist at naboer skal sette en stopper for å bygge drømmeboligen, når en holder seg innenfor normer og regler. Fordi busker og trær som har stått på tomta der i 100 og ørten år ikke får leve lenger.
Høres dumt ut, ikke sant!?

LES OGSÅ: Tiltakshaver: – Er til stor fordel for naboene Naboene: – Like ille som de første planene

Jeg er sikker på at dette prosjektet kommer til å løfte hele nabolaget det blir stilrent og flott. Slik den flotte herskapsboligen gjør rett oppe i Wistings vei. Skal si det dro opp standarden blant de gamle husene som ligger i nabolaget. Det er et ganske stort og ruvende bygg, hva klagde dere på da? Sikkert noen av dere som mistet kveldssola. Men man eier jo ikke den sola heller, så da var det vel alle frukttrærne som måtte bøte med livet for at de som hadde kjøpt tomta skulle ha svømmebasseng i hagen som lå til grunn for klagen.

Vi må slutte å være så redde for forandring og nyskapning. Vi må rett og slett finne oss i at verden går videre og stilene forandrer seg.
Men det er jo typisk Ola nordmann og kanskje spesielt Hortens-folk. Ta parken for eksempel ...#8230; så mange negative folk til en flott skole der barn, barnebarn, oldebarn kan gå og få kunnskap og lærdom.

LES OGSÅ: Vender tommelen ned for byggeplanene: – Dette er for stort og omfattende 

Tenk så heldige de er, splitter ny skole!!! Og parken har jo aldri vært flottere. Den skolen ødela jo overhodet ikke for parken, og det vil ikke denne husdrømmen til Hammer og Riddervold gjøre med nabolaget i Aschehougs gate heller.
Med det så ønsker jeg alle parter en riktig god sommer, trekk til dere kjeppene, la hjulene rulle, gled dere over andres drømmer og nyt dagene.

Kommentarer til denne saken