Imponerer mer og mer i ringen

SEIER: Anabelle Bruun (t.v.) var fornøyd med seieren i Slovakia i helgen, men desto mer misfornøyd med tapet i kampen etter.

SEIER: Anabelle Bruun (t.v.) var fornøyd med seieren i Slovakia i helgen, men desto mer misfornøyd med tapet i kampen etter. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

På halvannet år har Anabelle Bruun jobbet seg fram til å bli en av Norges største talenter i boksing.

DEL

Nylig ble hortensjenta innlemmet i det norske landslaget i boksing. Målet for dem og Anabelle er at hun bokser EM i høst.

– Jeg er veldig klar for å bokser der, sier Anabelle Bruun (14) til Gjengangeren.

Uttaket står mye og faller på henne selv.

– Trenerne vil være sikre på at jeg er klar for den utfordringen. Det vil de vurdere i de neste kampene jeg skal gå, sier Anabelle

Seier og tap

I helga var hun i Slovakia og bokset to kamper der.

– Først møtte jeg ei fra Slovakia. Den vinner jeg, og jeg synes jeg bokser bra. Så møtte jeg ei fra Ungarn som tidligere har deltatt i EM. Det er en jevn kamp, som hun vinner til slutt. Og det irriterer meg, sier 14-åringen.

Den mer erfarne ungarske bokseren hadde stor rekkevidde og gikk aggressivt til verket.

– Jeg hadde sett den første kampen hennes, og følte jeg klarte å stoppe henne opp for det meste, men ikke nok, sier Anabelle, som hadde sin 10. og 11. kamp i Slovakia.

– Den ungarske jenta hadde gått 20 kamper, men også mange av det som kalles schoolgirl-kamper i Øst-Europa. Det er egentlig ordinære kamper, mens våre diplomkamper her i Norge for eksempel ikke tillater harde slag. Så egentlig var det flere år med erfaringsforskjell mellom Anabelle og ungareren, sier pappa Kenneth Bruun.

Hard jobbing

I Slovakia var det boksetreneren Max Mankowitz som coachet Anabelle Bruun fra ringhjørnet. Han er blant annet Cecilia Brækhus’ gamle trener.

Anabelle er glad for å være inne i landslaget. Hun har i en lang periode vært en del av bokseforbundets jenteprosjekt, men ikke offisielt landslagsbokser.

– Jeg har gått og ventet på det, og synes det har gått litt treigt for jeg er noe jeg har håpet veldig på. Så det var en deilig beskjed å få, sier bokseren, og legger til:

– Det var tøffere å komme inn enn jeg trodde, og jeg har jobbet hardt for det.

Det var i januar 2015 at Anabelle Bruun gikk i bokseringen første gang. Bak seg nå har hun 15 diplomkamper og 11 ordentlige kamper. Hun har allerede bokset i Sverige, Danmark, Finland og i helgen Slovakia i tillegg til Norge. Forhåpentligvis blir det tur til Irland i høst for EM. Der vil hun i så fall være en av 900 ungdoms- og juniorboksere fra hele Europa.

Ny sponsoravtale

Rett før avreise til Slovakia fikk og Anabelle Bruun sin første lokale sponsoravtale. En nok så lukrativ avtale for en ung idrettsutøver.

Speed Trafikkopplæring i Horten og Anabelle har inngått en avtale som gjør at hun slipper å bruke penger på førerkort for først lett motorsykkel og siden bil.

– Avtalen strekker seg helt til hun har tatt førerkort for bil, sier Anders Guldahl, daglig leder i Speed Trafikkopplæring, som synes det er morsomt å støte opp om en ung lokal idrettsutøver.

PÅ LAG: Speed Trafikkopplæring, ved daglig leder Anders Guldahl, har gått inn som sponsor for Anabelle.

PÅ LAG: Speed Trafikkopplæring, ved daglig leder Anders Guldahl, har gått inn som sponsor for Anabelle. Foto:

– Anabelle er ambisiøs, har satt seg hårete mål og er tydelig på at hun vil noe med boksing. Da er vi glade for å kunne bidra til at hun får til dette, sier Guldahl.

Anabelles største sponsor, pappa Kenneth, sier denne avtalen betyr mye for familien.

– I kroner og øre er den verdt en hel del. I tillegg så trener Anabelle i Tønsberg siden hun bokser for Tønsberg-Kameratene, da er det kjekt å ha disse førerkortene nå hun blir gammel nok til å kjøre lett motorsykkel og bil, sier Kenneth Bruun.

Artikkeltags