Får se boksehelten i Skien med hjelp av Kenneth

HEIER PÅ JAMSHID: De fire afghanske ungdommene fra Kongeveien flyktninghjem gleder seg til lørdagens boksestevne i Skienshallen. Der er det ikke Cecilia Brækhus, men norsk afghanske Jamshid Nazari som blir den store helten for denne kvartetten Esmatullah (f.v.), Bismellah, Ahmad og Hanan. Bak står Kenneth Bruun.

HEIER PÅ JAMSHID: De fire afghanske ungdommene fra Kongeveien flyktninghjem gleder seg til lørdagens boksestevne i Skienshallen. Der er det ikke Cecilia Brækhus, men norsk afghanske Jamshid Nazari som blir den store helten for denne kvartetten Esmatullah (f.v.), Bismellah, Ahmad og Hanan. Bak står Kenneth Bruun. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Den norsk-afghanske bokseren Jamshid Nazari er helten for Esmatullah, Bismellah, Ahmad og Hanan fra Kongeveien flyktninghjem. Lørdag får de fire se Nazari i hans proffdebut i en boksegalla i Skien.

DEL

Det er Kenneth Bruun i Horten Bokseklubb og nettstedet Knockout.no som har sørget at de fire afghanske ungdommene har fått billetter til boksestevnet i Skienshallen, som pussig nok går samtidig med Cecilia Brækhus’ VM-kamp på Brunstad i Stokke.

Til stevnet i Skien er det ventet over 3.400 tilskuere når byens egen boksehelt Kevin Melhus entrer ringen i sin tredje proffkamp – denne gang mot den sterke polakken Darius Skop.

Slagordet for boksestevnet i den tradisjonsrike håndballhallen i Skiens Idrettspark er da også «This is my house» – Dette er mitt hus.

LES OGSÅ: Anabelle trente med de beste i verden

Seks proffkamper

– Jeg tror dette blir et veldig flott stevne, sier Kenneth Bruun.

– Det blir seks proffkamper i alt, og blant annet skal norske Katharina Thanderz ut i en EBU tittelkamp, som kan gjøre henne til den første norske kvinnen som blir europamester på hjemmebane. Men naturligvis – for den herlige gjengen jeg har med meg, er det norsk-afghanske Jamshid Nazaris debutkamp som proffbokser som blir hovedattraksjonen. Jamshid er en rutinert bokser med flere NM-titler i 69 kg-klassen, og det skal bli veldig spennende å se hva han kan klare mot Bakar Gelenidze fra Georgia. Det blir nok en overgang fra amatør- til proffboksing.

LES OGSÅ: – Velkommen til oss

Festaften

– Det blir knockout i 2. runde, tipper Bismellah optimistisk.

At Jamshid Nazari blir stevnets stjerne i Skienshallen lørdag kveld, er det stor enighet om blant de fire. Alle er for øvrig ivrig med i treningsmiljøet i Horten Bokseklubb, selv om ingen av dem har gått ordentlige kamper ennå.

– Men det kommer snart, lover trener og inspirator Kenneth Bruun, som også gleder seg til lørdagens stevne i Skien.

– Dette blir en virkelig festaften, og jeg er glad for at jeg skal få oppleve den sammen med disse fire flotte ungdommene.

Artikkeltags