Det er Kenneth Bruun i Horten Bokseklubb og nettstedet Knockout.no som har sørget at de fire afghanske ungdommene har fått billetter til boksestevnet i Skienshallen, som pussig nok går samtidig med Cecilia Brækhus’ VM-kamp på Brunstad i Stokke.

Til stevnet i Skien er det ventet over 3.400 tilskuere når byens egen boksehelt Kevin Melhus entrer ringen i sin tredje proffkamp – denne gang mot den sterke polakken Darius Skop.

Slagordet for boksestevnet i den tradisjonsrike håndballhallen i Skiens Idrettspark er da også «This is my house» – Dette er mitt hus.

LES OGSÅ: Anabelle trente med de beste i verden

Seks proffkamper

– Jeg tror dette blir et veldig flott stevne, sier Kenneth Bruun.

– Det blir seks proffkamper i alt, og blant annet skal norske Katharina Thanderz ut i en EBU tittelkamp, som kan gjøre henne til den første norske kvinnen som blir europamester på hjemmebane. Men naturligvis – for den herlige gjengen jeg har med meg, er det norsk-afghanske Jamshid Nazaris debutkamp som proffbokser som blir hovedattraksjonen. Jamshid er en rutinert bokser med flere NM-titler i 69 kg-klassen, og det skal bli veldig spennende å se hva han kan klare mot Bakar Gelenidze fra Georgia. Det blir nok en overgang fra amatør- til proffboksing.

LES OGSÅ: – Velkommen til oss

Festaften

– Det blir knockout i 2. runde, tipper Bismellah optimistisk.

At Jamshid Nazari blir stevnets stjerne i Skienshallen lørdag kveld, er det stor enighet om blant de fire. Alle er for øvrig ivrig med i treningsmiljøet i Horten Bokseklubb, selv om ingen av dem har gått ordentlige kamper ennå.

– Men det kommer snart, lover trener og inspirator Kenneth Bruun, som også gleder seg til lørdagens stevne i Skien.

– Dette blir en virkelig festaften, og jeg er glad for at jeg skal få oppleve den sammen med disse fire flotte ungdommene.