Gå til sidens hovedinnhold

Horten Bluesband inntar Kroa igjen lørdag: En skikkelig bluesreise

Artikkelen er over 3 år gammel

De kan sin blues, disse gutta. Det ligger liksom litt i navnet også, da.

– Det har vært en ganske grei reise, humrer bassist Geir Jahrn en vinterkveld i øvingslokalet oppe i Lørgeveien på Skoppum.

Hoochie Coochie

Reisen for de fleste av bandets medlemmer startet for lenge siden, for noen av dem med bandmusikk allerede på slutten av 60-tallet. Bluesbandet, eller Horten Bluesband som er det korrekte navnet, startet på mange måter i 1976. Da ble blues- og rockebandet Hoochie Coochie Band startet, ei gruppe der mange lokale musikere har vært innom opp gjennom årene.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

 

Med sitt sugende munnspill var Finni – eller Finn Martin da – Reinhardtsen sentral i Hoochie Coochie Band. Det var også sologitarist Wictor Faanes, gitarist Knut Wiik og etter hvert også trommis Reidar Bjørge Andersen utover hele 80-tallet. 

Legger man til nevnte Jahrn (bass) som i «gamle dager» blant annet spilte i Shaggy Dogs (Fred Moen, Ole Martin Pedersen, Terje Nustad og Geir Jahrn), så har du dagens bluesband.

SJEKK DENNE: Horten har hatt mange band gjennom årene. Kjenner du noen av disse musikerne? 

Vestfoldmesterskap

– Det startet jo egentlig med et Vestfoldmesterskap i rock og pop, i aulaen/gymsalen på Horten gymnas. Som sagt i 1976, forteller Finni.

Siden har det gått slag i slag, mye rock, litt reggae – og mest blues. Med litt forskjellig bandnavn og enda flere bandmedlemmer.

Til sjuende og sist ble det Horten Bluesband, den første utgaven bestående av Geir Jahrn, Wictor Faanes, Finni Reinhardtsen og trommis Pål Christensen.

– Vi har hatt veldig mye gøy sammen, på øvelsene og på spillejobbene. Ja, det har vel egentlig nesten bare vært gøy alt samen, smiler Finni.

– Og alltid tro mot stilarten og bandnavnet..?

- Selvsagt!

På Kroa lørdag

Flere av gutta i bandet er også med i andre lokale grupper, så som Faanes i Bivirkningene og Finni i Knut Eides bluesband Hokum Hepsters.

Og kanskje får vi også et konsertgjensyn med Big Impress og Reidar B. Andersen etter hvert ...

Horten Bluesband, de kan folk i Horten få se igjen på Kroa allerede kommende lørdag. Det er en type spillejobb gjengen trives godt med. Det gjør til de grader også publikum. Det er nemlig stort sett stappfullt på det lille kulturhuset ved parken hver gang bluesgjengen skrur på lyden.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.