Det forteller Sondre Pedersen, en av fire entusiastiske unge karer som reiser land og strand rundt for å arrangere populære Tour of Norway for Kids.

– Det blir mye kjøring, men vi har fått låne en helt ny Skoda og har tilhenger med det vi trenger av utstyr. Vi arrangerer sykkelløp fra Lindesnes i sør og til langt nord. Vi skal riktignok ikke til Nordkapp, men Alta er på kjøreplanen, sier Sondre med en smil.

Populært

Touren er et kjapt og populært arrangement for barn fra 0–12 år der alt er gratis. Det er premie til alle, og noen aldersgrupper får T-skjorte i tillegg til at det blir trukket ut vinnere av VM-trøyer på startnummer.

LES OGSÅ: To pågripelser i Horten – skal ha truet og vist våpen

Det sydet av liv rundt start- og målområdet der unge, ja noen faktisk ennå i barnevogn, var mer enn klare med startnummer og hjelm. Foreldre og besteforeldre var klare med mobilen for å forevige sykkelturen, som handlet om én, to eller tre korte runder på veien og grusstiene. Ungdommer fra sykkelklubben ledet an for å vise vei og dannet også baktroppen for å hjelpe og oppmuntre dem som brukte litt mer tid.

I den yngste gruppa fra 0 til 5 år fikk flere foreldre kjørt seg ved å følge sine håpefulle rundt. Noen unge uten støttehjul fikk hjelp til å holde seg på sykkelen og en tidlig debut med startnummer.

Rutinerte

Trioen, Lilly Langaas (8), Thea My Do Horpestad (8) og Anna Skaane Hansen (8), så svært så profesjonelle ut i røde, grønne og hvite sykkeldrakter.

– Det er fordi vi er med i sykkelklubben. Jeg har vært med i Touren siden jeg var ganske liten. Vanligvis sykler vi i skogen, og det er gøy og ikke farlig. Jeg synes vi syklet fort her i parken. Det gikk bra, og alle vi tre er fornøyde, forteller Anna.

Hatrik Teweldemedhin var kjappest av alle i den eldste klassen, og 10-åringen kunne strekke armene i været ved målpassering etter tre runder.

– Jeg hadde tenkt å være med i fjor også, men da rakk jeg ikke å melde meg på. I år gikk det bra.

LES OGSÅ: Fotballtriksing på høyeste nivå i Lystlunden: – Innen freestyle er han en «Messi»

Hatrik bor i Horten, men forteller at han går på Bjerkely skole i Undrumsdal. Der blir det mye fotball i friminuttene, han liker det enda bedre enn sykling. Selv om han syklet fort på grusen, ble det ingen uhell.

– Jeg så det var noen som skled, men det gikk bra med meg. Det var gøy å være først i mål. Jeg kjørte så fort jeg kunne, sier den unge syklisten til avisa.

Takker sykkelklubben

I tillegg til at de trives med fasilitetene i parken, er arrangørkvartetten veldig glade for hjelpen fra sykkelklubben.

– Det gjør det mye enklere for oss når de hjelper til med sjauing, premier, merking og aktive til å sykle sammen med de forskjellige gruppene. Vi er svært takknemlige for det. Det er tredje eller fjerde gangen jeg er her i Lystlunden, og Horten er en by det er trivelig å komme tilbake til, sier Sondre videre og kan fortelle at tre av dem er aktive langrennsløpere.

– Sport Event, som sponser sykkelløpet, har også Barnas Skileker om vinteren. Det er også vi med og arrangerer. Selv om det blir mange mil på veien, får vi trent når vi besøker de forskjellige byene. Her har vi for eksempel gått på rulleski. Det er flotte sykkelstier å trene på, avrunder Sondre før det pakkes og kursen settes videre.