Tirsdag ble bensinprisene dumpet – men det varte ikke lenge

MANGE KUNDER: Shell på Tveiten hadde mange kunder tirsdag formiddag. Rimelig drivstoff hos forhandlerne i Horten var årsaken.

MANGE KUNDER: Shell på Tveiten hadde mange kunder tirsdag formiddag. Rimelig drivstoff hos forhandlerne i Horten var årsaken. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

For første gang på lenge var prisen for en liter blyfri bensin under 14 kroner. Det var den hos de fleste stasjonene i Horten.

DEL

– Ja, jeg merker at folk følger med. I formiddag har vi hatt et spesielt godt salg. Lavere priser betyr høyere salg, forteller Christoph Forstner ved Shell Tveiten Bilistsenter.

– Tidligere hadde stasjonene rimeligere drivstoff på mandager og torsdager. Så ble det slutt på den ordningen. Vi har fortsatt dager med gode tilbud, men nå må kunden følge med selv.

LES OGSÅ: Kristian kjørte på E18 med tankbilen full av drivstoff – så tok det fyr: – Rett før hele dritten gikk i lufta

– Hvem bestemmer prisen?

– Hos oss er det Shell sentralt. Men vi følger med på og rapporterer inn prisen til de andre lokale forhandlerne. Vi vill alltid ha det beste tilbudet.

LES OGSÅ: Her får byen en «ny» bensinstasjon 

– Og hvor lenge varer sånne perioder?

– Det vet ingen, ikke engang vi som forhandlere. Men jeg kan jo røpe at folk bør fylle innen klokka 11.00 eller 13.00, to klokkeslett hvor det ofte skjer en endring i prisen. Men jeg vet ingenting på forhånd. Noen ganger får vi beskjed en time før, andre ganger ikke.

Og Forstner fikk rett. Klokka 11.00 steg prisene. Hos Esso koster nå en liter blyfri bensin 16.51 og en liter diesel 16.26

Artikkeltags