– Belysning av glasstårnet

Av

Kveldsturen ble i går lagt til kommunens flotte gjestebryggeområde. 

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Der er det nå montert rosa lys som skinner fra glasstårnet. Oktober er som de fleste er klar over måneden hvor «Rosa sløyfe aksjonen» blir markert for å vise at vi bryr oss om alle som er berørt av brystkreft.

Høyre foreslo i formannskapsmøtet 15. september at det i november måned skal skinne i blått lys fra glasstårnet for å markere «Blå sløyfe aksjonen» blir markert for å vise at vi bryr oss om alle som er berørt av prostatakreft.

Det er dessverre et faktum at hvert år rammes omtrent 5 000 menn i Norge av prostatakreft, og i underkant av 1000 dør. Det gjør prostatakreft til den mest utbredte kreftformen i Norge, til tross for at den kun rammer menn.

Hovedmålet med «Blå sløyfe-aksjonen» er at flere menn skal overleve prostatakreft og leve gode og lange liv. Det jobbes for at behandling av prostatakreft må høyere opp på agendaen hos helsevesenet og offentlige myndigheter, slik at flere menn på sikt vil få bedre behandling og færre senskader av behandlingen.

Forslaget fra Høyre var derfor at Horten kommune skal vise at vi bryr oss om alle som er berørt av prostatakreft ved å montere blått lys i glasstårnet.

Kveldsturer vil bli lagt til gjestehavnområdet også i november og da ser jeg frem til å se blått lys skinne fra glasstårnet.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken