Bekkegata 2: – Vi vet at bygging kan være et spleiselag

ORDFØREREN: – Jeg vil fraråde å fremstille den økonomiske situasjonen som mer krisepreget enn den er, sier Are Karlsen.

ORDFØREREN: – Jeg vil fraråde å fremstille den økonomiske situasjonen som mer krisepreget enn den er, sier Are Karlsen. Foto:

Av

Niklas Cederby fra Høyre betegner det som galskap å planlegge for omsorgsboliger i Bekkegata 2 (det gamle gymnaset). Jeg vet ennå ikke om det er riktig å bygge omsorgsboliger der, men er uenig i at det ikke bør utredes.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Mye tyder på at vi i fremtiden vil få økt behov for omsorgsboliger. Mange trenger noe mer enn hjemmetjenester, men ikke nødvendigvis en vanlig sykehjemsplass.

Les intervjuet med Niklas Cederby her (+)

Omsorgsboliger med bemanning er et veldig godt tilbud, og vi vet at mange eldre ønsker å bo sentrumsnært. Det bør også vurderes om det er lurt å flytte deler av hjemmetjenesten til det samme bygget. Det kan kanskje gi bemanningsmessige fordeler og inntekter fra salg av eiendommen på KJV, samt mer sentrale og kostnadseffektive lokaler til hjemmetjenesten.

Kostnadene ved å omgjøre Bekkegata 2 til omsorgsboliger vet vi lite om før det er utredet, men vi vet at bygging av omsorgsboliger kan være et spleiselag. Kommunen kan være eier og driver, en entreprenør kan bygge, staten kan støtte gjennom Husbanken og de som skal bo der kan betale vanlig leie. Jeg synes derfor det er synd at Høyre vil selge eiendommen før vi har fått en ordentlig vurdering av både kostnader, egnethet og behov.

Jeg vil også fraråde å fremstille den økonomiske situasjonen som mer krisepreget enn den er. Fakta er at kommunen aldri har hatt større overskudd enn de siste fire årene, noe som gjør at vi har en «bankbok» på nesten 200 millioner. Det stemmer allikevel at vi grunnet koronasituasjonen og statlige innsparingskrav vil få et veldig stramt budsjett for 2021.

De verste tallscenarioene - som Cederby viser til - baserer seg imidlertid på at koronatiltakene vil vare gjennom hele 2021, uten at staten dekker noen av utgiftene.

Vi er enige om at 2021 blir et tøft år økonomisk, men jeg både håper og tror at staten vil dekke noe av utgiftene. Jeg tror også at vi gjennom godt lokalpolitisk samarbeid skal finne gode løsninger, uten å legge bort alle planene som skal ruste oss for fremtiden.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.