Forrige gang BBC besøkt Åsgårdstrand og Munchs hus for opptak, var i anledning 150-jubileet for Munchs fødsel, i 2013.

I strålende sensommervær var de tilbake. De skulle gjøre opptak i Munchs hus, i Fjugstadskogen, som Edvard Munch ga navnet Eventyrskogen, og på brygga.

Betydningsfull samtidskunstner

Denne gangen lager de en dokumentarfilm om den britiske kunstneren Tracey Emin, og hennes forhold til Munch. Emin har gjennom de siste 25 årene vært en toneangivende samtidskunstner på de britiske øyer. Hun har latt seg inspirere av den norske kunstneren.

Emin er også med og kuraterer åpningsutstillingen til Munchmuseet i Oslo. Åpningen er på grunn av Covid19, utsatt til våren 2021, men det har ikke fått betydning for BBCs program.

LES OGSÅ: Administrasjonen vil ikke ha ansvaret for maur i parken: Men det ønsker flertallet av politikerne

Vises i november

Dokumentaren skal sendes i november i anledning av at utstillingen «Tracey Emin/Edvard Munch The loneliness of the Soul» åpner i Royal Academy of Arts i midten av måneden. Dokumentaren vil også bli vist på BBCs utenlandske kanaler.

– Tracey Emin er kunstneren bak skulpturen «Moren» som står utstilt utenfor Munchmuseet. Hun har vært her flere ganger, sier Solfrid Sakkariassen, rådgiver og fagansvarlig Munchs hus.

Hun ble også intervjuet av BBCs team. De ville høre om Munchs forhold til Åsgårdstrand og historier herifra.

LES OGSÅ: – Ei dame fra Bærum har allerede ringt. Hun ville ha fire billetter og et hotellrom!

Fikk med mye mer

– I utgangspunktet skulle vi lage en halvtimes lang dokumentar, men vi har fått med oss så mye mer som vi mener vil være av interesse. I Oslo filmet vi møbler og interiør som var motiver på bilder vi er kjent med. I Åsgårdstrand har vi også gjort flere opptak det er verdt å få med, sier John O'Rourke.

Om filmen vil bli vist på norske kanaler kan ingen svare for nå. Det er BBC som har rettighetene, men den vil bli vist på Munchmuseet i Oslo.