– Vi ønsker hortensfolk hjertelig velkomne til oss, sier en av ildsjelene i Foreningen Basketball i Holmestrand, Knut Jul Meland til Gjengangeren, og legger til:

– Og dersom noen i Horten jobber med planer om egen basketballforeningen på beina, vil vi gjerne være en vennskapsforening, og jobbe sammen til det beste for basketballens vilkår i vårt område.

Vært et savn

Det var tidlig i høst at foreningen, med formålet om å skape interesse for basketball i Holmestrand og omegn, ble etablert, og på kort tid har de fått cirka 30 betalende medlemmer, og på treningene i Høyanghallen er det alt mellom 10 og 30 stykker som dukker opp.

– Mange i Holmestrand har savnet en mulighet for å trene basketball i ordentlige former, og det mistenker vi er tilfellet i Horten også, sier Jul Meland.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

LES OGSÅ: Markus vil gjøre Horten til en basketballby

Klubb på sikt

Melander og de andre ildsjelene, blant annet styreleder Ole Christian Juvet Herup, har både kortsiktige og langsiktige mål med basketballen

– Vi ønsker å komme i gang med treningskamper og avvikling av åpne turneringer allerede tidlig på nyåret. På sikt er målet å få etablert en skikkelig klubb, sier Jul Meland.

– I første omgang ønsker vi å spille, ha det artig i lag og komme i form. Vi har både en knallhard kjerne, opplever god nyrekruttering og har mange dyktige enkeltspillere, sier Juvet Herup, som har lang fartstid med streetbasket i Holmestrand.

LES OGSÅ: Basketballmiljøet har etterlyst en ordentlig bane i lang tid – nå skal det bygges en her

Tilrettelegger for alle

Enkelte av spillerne i Holmestrand har en del erfaring fra både vanlig basketball og streetbasket. De understreker at det stiller ingen krav til tidligere erfaring med basketballspill.

– Vi tar imot spillere på alle nivå og tilrettelegger treningen etter ferdighetene deltakerne har. Vi legger opp treningene etter den kompetansen spillerne bringer til torgs. Folk med mange år på ryggen trener i lag med nykomlinger som knapt har rørt en basketball med målsetting om at alle skal oppleve seg inkludert og få mest mulig utbytte av treningene. Vi satser på å utvikle grunnferdigheter, bygge forståelse for spillet samt å få opp kondisjon og styrke, sier Knut J. Meland, som er spillende trener, og som tidligere har erfaring med å trene barn.

Er du interessert i basketball, oppfordrer gjengen i nabobyen om å ta kontakt gjennom foreningens facebookgruppe «Basketball i Holmestrand».