Gå til sidens hovedinnhold

Barnehagedekning: – Jonas må velge

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I sin landsmøtetale er Jonas raus med ros til eget parti. Det er lett å se at han, uten skrupler, tar æren for mye selv om han vet godt at de fleste store reformer de siste tiårene er vedtatt med tverrpolitisk støtte.

Når Jonas likevel drister seg til å ta æren for full barnehagedekning, er det grunn til å minne om at det var et annet rødgrønt parti som tok initiativet. Det var med et borgerlig parti grunnlaget for kompromisset ble lagt og det var private barnehagedrivere som sørget for at denne enigheten kunne realiseres. Disse private driverne, som altså sikret den løsningen han er frekk nok til å skryte av, er de samme som hans partifeller kaller «velferdsprofitører.»

De private barnehagedriverne er de samme som lokalpolitikerne i hans parti nå jager ut av avtaler og lokaler i mange kommuner. Disse private barnehagedriverne har sikret at vi nærmest har full barnehagedekning landet rundt, men er nå satt på liste over næringsdrivende han, og hans parti, skal kvitte seg med.

Jonas må velge. Hvis han velger å fortsette «heksejakten» på gode private drivere må han la være å ta æren for at de samme har bidratt til å sikre Norge et meget godt barnehagetilbud. Han er nemlig ikke troverdig når han forsøker å gjøre begge deler.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.