Høyre vil ha helt ny barnehage i Åsgårdstrand – Sier nei til renovering av dagens to barnehager

STENGE: Høyre-politiker Roy Kenneth Skulstad-Hansen vil stenge porten inn til den gule og den røde barnehagen i Åsgårdstrand for alltid til fordel for en helt ny barnehage ved idrettsplassen.

STENGE: Høyre-politiker Roy Kenneth Skulstad-Hansen vil stenge porten inn til den gule og den røde barnehagen i Åsgårdstrand for alltid til fordel for en helt ny barnehage ved idrettsplassen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Høyre vil bygge en helt ny barnehage i Åsgårdstrand framfor å renovere dagens to kommunale barnehager. Den nye vil partiet ha ved idrettsplassen.

DEL

Roy Kenneth Skulstad-Hansen, fra Åsgårdstrand og Høyre-politiker, mener det politiske flertallet med Arbeiderpartiet i spissen har satt barn og ansatte i Åsgårdstrand i en vanskelig situasjon.

Politisk vingling

– Med respekt for dem som daglig arbeider i barnehagen og alle barna, skulle vi ønske vi hadde unngått denne situasjonen. Vi har full forståelse for at noen kan reagere på politisk vingling, men hadde vi fulgt den opprinnelige planen med å bygge nytt, hadde barnehagen stått ferdig nå i 2018, forteller Roy Kenneth Skulstad-Hansen.

LES OGSÅ: To barnehager kan bli stengt ved utgangen av året

– Jeg håper nå at AP sitter med nok informasjon til å endre kursen og kan støtte Høyre, Frp og KrF om å bygge nytt. Jeg er sikker på at denne saken kan få et enstemmig flertall i kommunestyret. Det å bruke 10 millioner kroner i å rehabilitere dagens to barnehager versus det å bygge nytt til 40 millioner, bør være en god sak, sier Skulstad-Hansen.

Privat barnehage

Under debatten rundt budsjettet for 2018, og økonomiplanen for de neste årene, mente Høyre at kommunen har for høye investeringer. Private barnehager ble brukt som et eksempel på tiltak som kan redusere takten i investeringene.

– Høyre ønsker en offentlig barnehage som i dag i Åsgårdstrand. Men, dersom vi ikke får ny barnehage i offentlig regi, vil vi bygge den som privat for å sikre at vi får realisert en ny barnehage. Dette er presentert i vårt fellesbudsjett med KrF og Frp, svarer Roy Kenneth Skulstad-Hansen.

LES OGSÅ: – Innbyggerne får svi for høye investeringer 

Begge deler

Det betyr at Høyre vil bygge den nye barnehagen i Indre havneby i privat regi, og den i Åsgårdstrand med private penger.

– Hvorfor?

– I Åsgårdstrand ønsker Høyre å følge den opprinnelige planen om en offentlig barnehage. I 2015 ble det lagt inn 500.000 kroner til et forprosjekt. I 2016 bevilget kommunestyret 33.3 millioner til ny barnehage i Åsgårdstrand. Byggestart skulle være i 2016 og ferdig bygg i 2018. I fjor tok flertallet ut midlene til ny barnehage og la i stedet inn 10 millioner til rehabilitering av dagens to barnehager. Det vedtaket står fortsatt, og her er Høyre helt uenig.

Begrunnelsen til flertallet om å ta ut bygging av ny barnehage i budsjettet, var å følge opp administrasjonens innstilling om å redusere takten på investeringer i Horten kommune. Her var Høyre uenig.

LES OGSÅ: Voksen-saker i barnerådet 

Må ha nok plasser

Roy Kenneth Skulstad Hansen mener Horten må få nok barnehageplasser, samt bygge merkevaren #HortenLove.

– Vi kan ikke sende mulige innflyttere til Tønsberg fordi vi ikke har barnehageplasser Horten, sier Skulstad-Hansen.

– Det ble gjennomført et tilsyn i 2012. Siste frist for å gjøre noe med avvikene var i2012 eller 2013. Kun renovering av ventilasjonsanlegget fikk frist til 2015. Hvorfor har ikke kommuneoverlegen vært mer tydelig tidligere? Og hvilke avvik er nye? Ved å sammenstille avvikene fra 2012, er det få eller ingen nye avvik fra tilsynet nå i januar, sier Røy Kenneth Skulstad-Hansen.

LES OGSÅ: Folkemøte i Åsgårdstrand Engasjement, dialog – og frustrasjon 

Det mest påkrevende

– Dersom det blir flertall for å bygge en ny barnehage ved idrettsanlegget, hva blir da tilbudet til barna de nærmeste årene?

– Høyre mener vi for eksempel kan bruke en halv million kroner til å rette på de mest påkrevende manglende i dagens to barnehager for å sikre en forsvarlig drift fram til vi kan ta den nye barnehagen i bruk.

– Og den kommer, dersom Høyre får viljen sin, sammen med en ny idrettshall eller allaktivitetshus?

– Den saken kommer vi tilbake til. Nå må vi avgjøre hva vi gjør med barnehagene, sier Roy Kenneth Skulstad-Hansen.

Mandag og tirsdag denne uka kommer saken «Konsekvenser av stans i rehabilitering av barnehage i Åsgårdstrand» til politisk behandling i to hovedutvalg.

Artikkeltags