1.000 store og små på søndagstur

M YE FOLK: Det var mange som ble med i det fine søndagsværet.

M YE FOLK: Det var mange som ble med i det fine søndagsværet. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Søndag 2. september var det igjen KLART for høstens store kom deg ut dag. Tett på 1.000 barn og voksne la søndagsturen til Knudsrød og DNT sin egen hytte. Utdeling av natursti ved Norspace, og hundrevis vandret seg nedover til Knudsrød i et fantastisk sensommervær.

Der var det også i år tilrettelagt med ulike aktiviteter for barna. Dugnadsånden i Horten er helt fantastisk. Redningsselskapet med Elias på land kan melde om høyt aktivitetsnivå, Horten husflid hjalp barna med å lage sitt eget tau og de mener ca. 2-300 tau blei produsert denne dagen, opplevelse for barn og like populær aktivitet år etter år.

Norsk Folkehjelp hadde ulike aktiviteter rundt førstehjelp og flere ganger så vi sykebåren med pasient oppi dra av sted, moro og lærerikt. Orienteringsklubben hadde bra aktivitet der barna fikk prøve seg på orientering i skogen, og sier seg veldig fornøyd med dagen og interessen for dette. Borre Jeger & Fisk hadde quiz, med gjetning på utstoppede dyr og trakk heldige vinnere av flotte premier.

DNT Kajakkgruppa bidro med kajakker og erfarne kajakkpadlere og barn fikk prøve dette, på land vel å merke. Voksne fikk muligheten til å stille spørsmål omkring barn og kajakk, for å spre kunnskap og trygghet rundt dette.

Våre tre lokale Kiwi-butikker stilte også i år opp med sine 3 butikksjefer, med utdeling av frukt, Kiwi- effekter og quiz der det var mulig å vinne et gavekort på 500 kr. Fra hver av butikkene.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

BUTIKKER: Kiwi-butikkene var med til Knudsrød.

BUTIKKER: Kiwi-butikkene var med til Knudsrød. Foto:

Barnas Turlag hadde opp verveteltet sitt og mange tok turen innom for en hyggelig turprat og nysgjerrighet rundt tilbudet vårt. Barnas Turlag legger til rette for lavterskeltilbud for barn og unge 0-12 år, og forsøker å utvikle et variert program. Videre var Turkafeen åpen og vaffelpressene gikk hele dagen i varmt fra 11.00 og utover, de melder om godt salg av Hortensmarkas beste vafler.

Det var tilrettelagt med bål og griller og turfolket var oppfordret til å ta med mat og drikke, og det var tidvis mye trafikk rundt bål og ildsteder.

Det myldret med folk i alle kroker på Knudsrød i går og det er helt fantastisk og se og oppleve den stemninga og aktiviteten blant barn og voksne. Med så mange mennesker samlet møter man stort noen man kjenner, og praten gikk ivrig rundt på området.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

GØY: Bare gøy med søndagstur når forholdene er topp, synes disse to på Knudsrød.

GØY: Bare gøy med søndagstur når forholdene er topp, synes disse to på Knudsrød. Foto:

Dagen blei avsluttet med trekning av naturstien og mange spente barn naturlig nok, og flere barn fikk gleden ved å få med seg ulike effekter med Turbo på; plaster, refleks, kopper, turbobamse var noe av det.

Vi gleder oss til neste år!

Artikkeltags