Gå til sidens hovedinnhold

Knusende rekord på Knudsrød

Artikkelen er over 4 år gammel

Barnas turlag vokser år for år. I helgen dro over 800 små og store til Knudsrød. – Helt fantastisk, sier turleder Martha Gunn Bøe.

Turistforeningens nasjonale turdag, «Kom deg ut-dagen», arrangeres over hele landet i februar og i september. Oppslutningen i Horten var entusiastisk denne helgen.

Kortreist lavterskelmoro

Turleder Martha Gunn Bøe i Barnas turlag skylder litt på det fine været, men mest på det som synes å være en trend i tiden; kortreiste lavterskeltilbud.

Foreldre tar med barna på overnatting i telt, og fisketurer med robåt. Enkelt og billig. Her kreves ikke mye utstyr for å finne samhold med andre barnefamilier.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

40-50 barn i telt

– Vi tyvstartet på lørdag, med «Natt i naturen». 40–50 barn overnattet i telt, de fikk være med på kanopadling, og ikke minst fikk de lørdagsgodt. De var veldig fornøyde da de møtte til frokost søndag morgen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Mange får nye venner

Det er 4. gangen Barnas turlag arrangerer «Kom deg ut dagen» på denne årstida. Da pleier det å være fint vær. I fjor deltok 4–500 mennesker.

– I år var det godt over 800. Helt fantastisk, sier turlederen når dagen er over og hun har oversikt over antall besøkende.

– Det har visst blitt in å være glad i naturen. Ungene gleder seg til å være med. Her knyttes nye vennskap og relasjoner.

LES OGSÅ: Odd Willy presenterer foreningens høstprogram: – Hjertelig velkommen ut på tur!

(Artikkelen fortsetter under bildet)

 

200 barn er medlemmer

De fleste arrangementene er gratis i være med på.

– For at vi skal kunne ha noe å drive for, er vi avhengig av medlemmene. I dag har vi 200 medlemmer i Barnas turlag, de fleste barn i alderen fire til åtte år. Vi ønsker oss enda flere, sier Martha Gunn Bøe.

Setter Horten på kartet

På Knudsrød i går var også Horten husflidslag, Borre jeger og fisk, Norsk Folkehjelp, Redningsselskapet, Soppkontrollen, samt Kiwi som delte ut gratis frukt. At Turbo, Karsten og Petra også sto på gjestelista var populært.

– Vi er også veldig stolte av at Kristin Oftedal, leder av Barnas turlag Norge, har valgt å komme. Da blir det direktesending på P4. Kanskje Horten blir kjent for noe mer enn brunost og fårikål, sier Martha Gunn Bøe fornøyd.

Kommentarer til denne saken