Barn som utsettes for vold og overgrep er isolerte i utrygge hjem

Av

Alle barn kan dra nytte av kloke nabokjerringer og -karer. Og selv om kloke naboer er bra, er det ikke nok.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Heldigvis er det mange som er bekymret for dem og mange ansatte gjør en formidabel innsats for å bistå og hjelpe. Likevel vet vi at ikke alle får nødvendig hjelp.

I en krisesituasjon som dette trenger noen barn at fellesskapet ikke svikter dem. Vi er urolig for situasjonen til barn som utsettes for vold og overgrep og nå er isolert i utrygge hjem og vi mener regjeringen må gjøre mer. Fort. Dette er en meget alvorlig situasjon, noen ganger kan det stå om livet her og nå, for andre kan det dreie seg om hvordan resten av livet skal bli.

Det første som må skje er at regjeringen straks må tydeliggjøre for kommunene hvilke barn og barnegrupper som bør ha spesiell oppfølging av offentlige tjenester. Og det må ikke være noen avgrensing av hvem i barnevernet som er å betrakte som samfunnskritisk personell. Barna trenger alle.

Regjeringen må gi klare føringer slik at skoler og barnehager er tilgjengelig for barn og ungdommer som trenger å være på skolen eller komme ut av hjemmene sine og de må tilrettelegge for dagtilbud der hjelpetjenester mener det er nødvendig Barna trenger at kloke voksne samarbeider godt. Regjeringen må sørge for å styrke føringer om samarbeid mellom helse, skole og barnevern for å avdekke og følge opp utsatte barn og unge. Noen er i en en så alvorlig situasjon at politiet og må håndtere saken. De må få rammer og ressurser for å sikre at barn som skal til avhøre ved barnehusene blir kalt inn og avhør gjennomføres.

Kommunene er sørgelig klar over at situasjonen er vanskeliggjort ved at disse barna nå ikke er på skole og barnehager, regjeringen må derfor legge til rette for slik at nødvendige avhør blir gjennomført.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken