Reis miljøvennlig hvis du kan er det mange som sier. Tog skal jo være det tenkte jeg da jeg skulle på et møte i Oslo. Normalt tenker jeg at tog går fra et sted jeg ikke er, og kjører til et sted jeg ikke skal, derfor bruker jeg som oftest bil.

I dette tilfelle stoppet toget rett ved stedet i Oslo hvor jeg skulle. Fantastisk tenkte jeg. Slippe å kjøre fra Kragerø og møte kø i bilen til Oslo og kommer rett frem til møtestedet. Hvilken stasjon er enklest å kjøre bil til? Skoppum stasjon så ut til å være et godt alternativ med god tilgang på parkeringsplasser fant jeg ut etter å ha sjekket Bane Nor sine nettsider. Billett ble innkjøpt på forhånd og jeg nådde frem til stasjonen i god tid før togavgang kl. 0818.

Parkeringsplasser var ledig på pendlerparkering, men ikke på besøksparkering. Der var alle de 20 plassene opptatt. Dermed ble det løst billett for dagparkering med plassering av bilen på pendler parkeringsplass hvor det var mange ledige plasser. Dette er selvfølgelig ikke i tråd med skiltingen på P- plassen. Jeg ble dermed ikke overrasket over at det lå en gul parkeringsbot på 600 kroner på bilruta da jeg returnerte med tog senere på ettermiddagen.

Greit nok at Bane Nor skal ha sine inntekter, men er oppdelingen av P-plasser med på å fremme tog som transportform? Er det slik at man har underdimensjonert besøksplassene at men kan skrive ut parkeringsbøter til slike idioter som meg som ikke har brukt togstasjonen før, og ikke vet at det ikke er ledige besøksplasser?

Jeg skal betale min bot, og for fremtiden blir det å kjøre bil helt inn til Oslo uansett hva som står på Vy sine nakkestøtter om at det å reise miljøvennlig skal være enkelt! Det er det nemlig ikke!