I januar inviterer Knut Anders Sørum til konsert i Horten.

– Det er klart dette er en fjær i hatten for oss, sier en strålende fornøyd Gunnar Hofsøy, daglig leder på Bakkenteigen kulturhus. Han gleder seg over at den populære artisten har takket ja til å spille i Horten.

TV-gjennombrudd

Det er bare noen dager siden Knut Anders Sørum ble stemt fram som vinner av NRKs Stjernekamp, en sangtalentkonkurranse der etablerte artister konkurrerer i ulike sjangere. Sørum vant finalen mot Nicoline Berg Kaasin, og ble dermed den første mannlige deltakeren noensinne til å stikke av med seieren.

– Jeg så Sørum på Sjernekamp da han sang opera, og tenkte at vi måtte få tak i ham så tidlig som mulig, forteller Hofsøy.

– Sørum har spilt på Bakkenteigen tidligere, blant annet sammen med Marinemusikken. Men nå har han fått sitt velfortjente gjennombrudd som soloartist.

LES OGSÅ: – Vi er en av de aller største attraksjonene i hele Horten

Stevie Wonder

Knut Anders Sørum har levd og virket som artist, låtskriver og musiker de siste 20 årene. Et godt mottatt Prøysen-album i 2010 ble etterfulgt av en soulplate på totning-dialekt i 2013, hvor Sørum selv sto bak alle låtene.

– Albumet førte blant annet til at han fikk oppdrag som oppvarmingsartist for Stevie Wonder på Kongsberg Jazzfestival i 2014. Den jobben er det ikke hvem som helst som får.

Mange husker kanskje også Sørum som representant for Norge under Melodi Grand Prix i Istanbul 2006.

I forrige måned lanserte Sørum nok en plate, også denne på dialekt. Albumet, som ble produsert av Kjetil Bjerkstrand og Erik Hillestad, ble møtt med begeistring fra anmelderne. Selv beskriver Sørum musikken som «innovativ groovy pop med soulvokal».

LES OGSÅ: Førjulsaktiviteter på Kulturhuset 37

Gammel Horten-kjenning

Da Gjengangeren snakket med Knut Anders Sørum, satt han i bilen. I tillegg til Bakkenteigen har Sørum opptrådt blant annet på Julejazzen. Han husker godt konsertene han har hatt i Horten.

– Jeg er glad i Horten. Det er en kjempefin by, sier artisten, som ser fram til showet i januar.

– Jeg håper Horten-publikummet er klar for konsert.

Alle aldre

Til forestillingen på Bakkenteigen kulturhus tar artisten med seg band, korister og låter fra hele karrieren.

– Det blir en god blanding av mitt eget, sammen med noen av låtene fra Stjernekamp, forteller Sørum.

Hofsøy er enig.

– Showet blir preget av at han har vært innom mange sjangre, sier den daglige lederen, og legger til at opplegget er variert nok til at det vil passe for folk i alle aldre, forteller den daglige lederen.

Travel totning

– Før jul skal jeg på juleturne. Konserten på Bakkenteigen er derimot i forbindelse med en annen turne som jeg skal ha etter nyttår, sier Sørum.

Hofsøy er veldig fornøyd med å ha fått booket Sørum til Horten allerede i januar.

– Det er mange som ønsker å arrangere konserter med ham nå. Jeg er kjempefornøyd med at han valgte oss i Horten, slår han fast.

– Jeg tror konserten kommer til å bli en stor musikalsk opplevelse, sier en entusiastisk Hofsøy om arrangementet som finner sted på nyåret, den 28. januar.

– Han har blitt et kjent ansikt, så det er gøy å ha fått ham på plakaten.