Det er i forbindelse med Riksteatrets forestilling «Trollmannen fra Oz» som Bakkenteigen kulturhus i samarbeid med Riksteatret kjører en tegnekonkurranse før forestillingen Trollmannen fra Oz skal vises i Bakkenteigen torsdag 8. februar.

- Send inn!

– Bruk fantasien! Tegn, mal eller ta et bilde av din regnbue og send den til oss innen onsdag 31. januar – i god tid før Riksteatret kommer til Horten med «Trollmannen fra Oz», skriver Linda S. Berglund ved kulturhuset i en melding til Gjengangeren.

LES OGSÅ: Er du fra Horten og spiller gitar? Nå har du sjansen til å få møte en av Norges beste gitarister på scenen

– Vi kårer en lokal vinner etter forestillingen. Vinneren får fire gratisbilletter til neste familieforestilling fra Riksteatret.

– Og hvor skal man så sende sine tegninger?

– Alle bidrag, og vi håper selvsagt at det blir mange, kan leveres på Rådhuset eller sendes til: Horten kommune, Postboks 10, 3191 Horten.

Alle tegninger og bilder blir hengt opp og utstilt i foajeen utenfor kultursalen på selve forestillingsdagen, forteller Linda Berglund.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

 

Den andre siden

Om selve forstillingen, kan vi blant annet si følgende; Vi har alle hørt om Dorothy - den lille jenta som virvles opp av en tornado og feies av gårde til trolldomslandet på den andre siden av regnbuen!

- Underveis til Smaragdbyen og Trollmannen møter hun tre underlige fyrer – Blikkmann, som så inderlig ønsker seg et hjerte, Fugleskremselet, som så gjerne vil ha en hjerne å tenke med, og den livredde Løven, som håper han en dag skal bli modig, han òg. Men først når de har fått has på Den onde heksa finner de det de egentlig leter etter – troen på seg selv, og troen på andre. Og da finner Dorothy også veien hjem, heter det i omtalen av forestillingen.

- Det er gått mange år siden sist Riksteatret satt opp en skikkelig musikal. Nå skal vi endelig gjøre det igjen. Og da har vi like godt valgt oss en av de virkelig store klassikerne: Trollmannen fra Oz. Det er jo ingenting som på samme måten samler et publikum på tvers av generasjonene som musikkteatret.