Du har allerede rukket å få programmet i postkassen. Her er det mye å glede seg til.

– Da vi begynte å planlegge sesongen, ønsket vi også å se oss litt tilbake, forteller kulturhusets bookingsjef, Gunnar Hofsøy.

Derfor vil du se at flere av artistene som melder sin ankomst, er folk som har opptrådt på Bakkenteigen tidligere – med stor suksess.

Mange høydepunkter

Hofsøy er ute av stand til å peke ut ett enkelt arrangement som han personlig gleder seg mer til enn alle de andre. Her er det altfor mye å se fram til.

– Lill Lindfors er solist med Marinemusikken når vi skal ha vår store jubileumskonsert, forteller han. – Med seg har hun Halvard Kausland, Bendik Hovik Kjeldsberg og «Gode Venner», bare for å nevne noen.

 

Men det stopper ikke der. Morten Abel skal også entre scenen i Bakkenteigen igjen. Det samme gjelder Bjørn Eidsvåg. Og To Rustne Herrer – bedre kjent som Ole Paus og Jonas Fjeld. Vel å merke med et forbehold i tittelen på konserten: «Hvis helsa holder». Det gjør den nok, for den har ikke sviktet hittil.

Ikke bare konserter

Kulturhuset som ligger i tilknytning til høyskolen skal ikke bare tilby ørens lyst. Her presenteres selvsagt også teater og dans, og ikke minst: Noe fra litteraturens verden.

– «Min kamp» av Karl Ove Knausgård er omarbeidet til teater. Forestillingen har gått på Stockholms Stadsteater, der den fikk jublende kritikker, forteller Hofsøy.

 

Det er Riksteateret, Oslo Nye og Agder Teater som har gått sammen om produksjonen som har sin turnépremiere i Horten.

Alltid like populære Ingvar Ambjørnsen kommer drøyt to måneder senere. Hans høyt elskede romanskikkelse «Elling» har nemlig begynt å blogge! Publikum får et innblikk i Ellings meninger om mangt – og han mener, som kjent, noe om det meste.

Noe for enhver

Selvfølgelig byr kulturhuset også på opplevelser for barn og unge. «Heia Flåklypa» er en teaterforestilling med Solan, Ludvig og Reodor Felgen som spilles på Bakkenteigen 23. oktober.

«Karius og Baktus» har trukket fulle hus tidligere, og gjør det helt sikkert igjen. Det skjer 13. november.

– Så får vi også en danseforestilling med Absence Crew: «Da gudene breaket», forteller Hofsøy.

Danseensemblet er faktisk kåret til norgesmestre i breaking, og slo gjennom med Norske Talenter på TV2.

Godt besøkt

– Jeg ser fram til å få et gjenhør med Gilbert O' Sullivan, sier Hofsøy.

– Her er det noe for alle aldere. Vi håper det blir fulle hus hele tiden.

– For det er ikke alltid det?

– Nei, men vi har i gjennomsnitt rundt 300 publikummere på arrangementene våre. Noen konserter og forestillinger går for fulle hus, mens andre treffer et litt smalere publikum. Alt i alt er vi fornøyde med publikumstallene, sier Hofsøy.