Gå til sidens hovedinnhold

Kommunens løfte til Rita Anne og Magnar: Tar opp avgiftssaken på ny

Artikkelen er over 4 år gammel

Ekteparet Bostad og Olsen disponerer to boenheter, men betaler kommunale avgifter for tre. Kommunen lover å se på saken.

På onsdag skrev Gjengangeren om Rita Anne Bostad og Magnar Olsen som i 2000 pusset opp for å tilrettelegge boligen for sin funksjonshemmede sønn. De bygget på en forlengelse av huset med blant annet heis, et bad og tekjøkken. Siden oppussinga har kommunen krevd kommunale avgifter for tilbygget, som har blitt regnet som en egen boenhet. Administrasjonssjef i Horten kommune, Ragnar Sundklakk, forteller at saken blir tatt opp på ny.

– Jeg kjenner verken til bolig eller detaljene i regelverket, men jeg kan fortelle at kommunen følger opp og er i gang med saksbehandlingen. Vi må forholde oss til huseierne. Et svar vil komme senere, opplyser Sundklakk.

(Saken fortsetter under bildet:)

LES OGSÅ: Ekteparet bygget på huset for å tilrettelegge for funksjonshemning: Det krever kommunen ekstra avgifter for.

Hedrer familien

Lokal KrF-politiker Zvonimir Vojtulek har klare meninger om saken.

– Selvfølgelig skal familien slippe å sitte igjen med store regninger, bare fordi de ønsket å hjelpe sønnen sin, sier han, og mener det er kommunens ansvar å støtte familien i denne situasjonen.

Han hedrer foreldrene for å ha kjempet for sønnen sin, og synes de har gjort en kjempejobb.

– Kommunen forslo å sette sønnen på en institusjon. Familien kjempet for han og gjorde han til et selvstendig menneske som i dag tar del i samfunnet, jobber og betaler skatt. Alt takket være foreldrenes hjelp. Hva mer kan vi ønske?

(Saken fortsetter under bildet:)

Være et eksempel

– Jeg synes vi bør ha et møte i formannskapet, selv om dette bare er et enkelttilfelle. Et vedtak begynner alltid med en enkelt sak, sier Vojtulek.

Han håper saken med Bostad og Olsen blir oppklart, og kan være et eksempel for lignende situasjoner i framtida.

– Å forandre på situasjonen er ikke noe hokuspokus. Det er rett og slett bare å lage et vedtak, forklarer Vojtulek.

LES OGSÅ: Kommunale avgifter: Det er dobbelt så dyrt å bo i Horten sammenliknet med Vestfolds billigste kommune

Kjenner hverdagen

KrF-politikeren er selv bevegelseshemmet, og har erfaring med det han betegner som lite forståelse for det å være funksjonshemmet i dagens samfunn:

– Jeg skal gi et eksempel. Ved inngangspartiet til det gamle sykehuset i Horten har det alltid vært to parkeringsplasser for bevegelseshemmede. En dag var rullestol-skiltet borte, og funksjonsfriske begynte å benytte seg av plassene. Vi tok det opp i kommunen, men dagene gikk uten at noe ble gjort. Egentlig burde det ha blitt ordnet på dagen, mener han.

– Jeg inviterer ordfører og alle gruppeledere til å sitte en dag i rullestol. Så kan de selv få erfaring med hvordan det føles. Å være funksjonshemmet ligger fjernt for de fleste, men vi snakker faktisk om mange menneskers hverdag.

LES OGSÅ: Kommuneingeniør Tore Kristiansen ikke enig i regnestykket: – Eiendomsskatten må tas med i beregningen

Kommentarer til denne saken