Audun Bårdseth går av som ansvarlig redaktør og daglig leder i avisa Gjengangeren. Det ble klart på at allmøte torsdag formiddag.

Han har ikke noe klart svar på hvorfor dette skjer akkurat nå, annet enn at det var på tide.

– Jeg har jobbet 25 år i Gjengangeren og vært redaktør de fire siste. For meg handler dette om å høre etter, både på familien min og på meg selv. Det er rett og slett på tide, sier han.

Bårdseth slutter ikke på dagen, men fortsetter i jobben fram til 1. februar.

God dialog

Regiondirektør Øyvind Bladt Hagen i Amedia Buskerud og Vestfold forteller at dialogen med Bårdseth har vært veldig god.

– Vi har snakket om dette en stund, og så har det blitt litt mer konkret den siste tiden. Det at han blir med i tre måneder til viser at han setter leseren i fokus, og det setter jeg stor pris på, sier han.

– Dette er også riktig tid, med tanke på budsjettet for neste år, sier Bårdseth.

LES OGSÅ: Ronny ble rammet av Nav-skandalen, nå slipper han fengsel: – Jeg vurderte å ta mitt eget liv

– Fantastisk jobb

Gjennom 25 år har Bårdseth selv vært en del av, og ledet, Gjengangeren gjennom forandring. Hans periode som redaktør har vært preget av den digitale utviklingen.

– Gjengangeren er et gammelt og solid hus. Det vil alltid ha prosjekter. Det å være redaktør for denne avisa har vært en fantastisk jobb å ha. Men jeg har alltid tenkt at det heller ikke er en jobb man skal ha i en evighet.

Arbeidet med å finne en ny redaktør starter med én gang.

– Vi starter umiddelbart prosessen med å finne en ny redaktør og daglig leder. Målet er å finne en person som kan ta Gjengangeren videre på det digitale løpet, og gi leserne det de vil ha. Det skal vi klare på tre måneder, sier Bladt Hagen.

Ble satt ut

Klubbleder Ellen Johannessen sier at avgjørelsen kom overraskende.

– Vi vil berømme Audun for sin faglige dyktighet og for å være en klippe for oss. Han har stor lokalkunnskap og er en lojal leder, sier hun.

Hun er også klar over hvor utsatt jobben som ansvarlig redaktør er i dag.

– Vi burde kanskje ikke bli overrasket, for det er krevende å være redaktør i dag. Hos oss i Gjengangeren har det vært mange utskiftninger, så 4 år er lenge å sitte i redaktørstolen.

– Vi har uansett stor respekt for avgjørelsen hans, og det står respekt av at han ønsker å gjøre noe annet. Vi ønsker Audun masse lykke til videre, sier Johannessen.

LES OGSÅ: Tesla-eier Jan (57) skjønte ingenting da han ble stoppet av politiet: – Dette er en prinsippsak