Ask (17) blir spilt på sjefsradioen i England

PÅ BBC:  Ask Henrik Jahrn Knudsvik komponerer elektronisk dansemusikk. Hans siste låt spilles nå på hovedkanalen i England, BBC Radio 1.

PÅ BBC: Ask Henrik Jahrn Knudsvik komponerer elektronisk dansemusikk. Hans siste låt spilles nå på hovedkanalen i England, BBC Radio 1. Foto:

Ask går i andre klasse på videregående. På fritida lager han musikk, det gjør han så bra at sjefskanalen i Storbritannia, BBC Radio 1, har sluppet til den nyeste låten.

DEL

Ask Henrik Jahrn Knudsvik (17) lager elektronisk musikk, fortrinnsvis det man kaller EDM – elektronisk dansemusikk, den man gjerne får server på klubber rundt omkring i storbyene.

Musikken er, heter det, primært produsert til bruk av DJ-er på nattklubber, men selvsagt også på radio. Det siste har altså Ask fått oppleve på en veldig oppmuntrende måte.

Tidlig skolealder

I dag er Ask elev på Horten videregående skole, 2. trinn innen medieproduksjon. Musikkinteressen, den kom imidlertid for mange år siden, den gang han knapt nok hadde fått sin første ransel.

– Jeg var vel bare seks år gammel, tror jeg. Det var en kompis som introduserte meg for musikkens verden. Vi hadde garasjeband, øvde mye og gradvis økte interessen for å lage min egen musikk, forteller Ask til Gjengangeren.

Nå mekkes alt på datamaskinen, for Asks del fortrinnsvis i det som blir kalt Fruity Loops studio, en digital musikkprogramvare der man kan gjøre opptak og mikse lyd og data som kan lagres og eksporteres.

Positivt plateselskap

Det meste av musikken er kun instrumental, men Ask henter tidvis også en stemmeprofil fra nettet som koples opp mot låtene sine.

Han har som nevnt hatt suksess med denne oppskriften.

– Jeg legger jo ut all musikken min. Den ferskeste låta, Don't Run, ble fanget opp av et britisk plateselskap – Metro Recordings, sier Ask.

– De ville fikse litt på den før den ble sendt ut. OK for meg selvsagt, og etter et par uker ble den gitt ut, introdusert og markedsført på det britiske markedet. Det var stort. Og enda bedre ble det da BBC Radio 1 satte den på lista si og spilte Don't Run flere ganger. Jeg vet også at flere artister der borte også har benyttet seg av den i såkalte livemikser.

Solid produksjon

Ask har allerede satt sammen et album bestående av 9–10 låter. Og med god arbeidslyst og stor musikkinteresse, vil det nok renne ut nye låter nokså jevnt og trutt framover.

– Jeg har vel laget 50 eller noe sånt til nå. Noen av dem kun til privat bruk, mange andre ligger ute så folk kan høre på dem. Det er like gøy hele tida, sier han til lokalavisa.

17-åringen har allerede bidratt til å løfte den lokale musikken. Horten står sterkt når det gjelder indie, rock, pop, hip-hop og metal. Det er nok å nevne girl in red, Adelén, Sebastian Zalo og Larsiveli, Morten Iversen i Mayhem, Roar Nilsen i Dogs og Minor Majority – for eksempel.

Nå er vi der også med elektronisk dansemusikk.Artikkeltags

Kommentarer til denne saken