Først forsvant banken – nå er minibanken borte også

BORTE: Minibanken i Åsgårdstrand er historie. Den store, hvite flaten til venstre på bildet gir deg ingen kontanter.

BORTE: Minibanken i Åsgårdstrand er historie. Den store, hvite flaten til venstre på bildet gir deg ingen kontanter. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Minibanken i Åsgårdstrand er borte. Først forsvant banken. Vinteren 2018 fulgte minibanken samme veien.

DEL

– Vi opprettholdt minibanken i tre år etter at vi stengte bankfilialen på Paletten. Dette etter sterke ønsker fra folk i Åsgårdstrand. Vi disponerer ikke lokalene lenger, og vi ser at folk i liten grad benytter seg av minibanken, forteller lokalbanksjef i DNB, Bodil Iversen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

FORTSATT I  HORTEN: Banksjef Bodil Iversen har autometer for innskudd og uttak ved hovedkontoret i Horten. foto: tom arild dahl

FORTSATT I HORTEN: Banksjef Bodil Iversen har autometer for innskudd og uttak ved hovedkontoret i Horten. foto: tom arild dahl

Flere muligheter

– Folk bruker i liten grad kontanter. Vi har så mange andre muligheter til å betale for oss. Så har vi tjenesten «Bank i Butikk», noe som betyr at vi bistår kundene med langt flere bankmuligheter enn noen gang, sier Bodil Iversen.

LES OGSÅ: – Her snakker vi aldersdiskriminering 

Også høyskolen

DNB har også valgt å lukke minibanken på høyskolen på Bakkenteigen. Det skjedde for en god stund siden. Heller ikke den var i særlig bruk. Bodil Iversen forteller at det stort sett er eldre mennesker som benytter seg av minibanker.

LES OGSÅ: Prøvde å ta ut penger av bensinpumpe – gikk fullstendig berserk 

– Jeg tror ikke minibanken i Åsgårdstrand kommer til å bli savnet. Jeg har i alle fall ikke mottatt noen reaksjoner. Vi har tjenesten «Bank i Butikk» hos Circle K på Paletten. Her kan kundene i DNB få hjelp til alle banktjenester fra tidlig morgen til 23 på kvelden, sier banksjefen.

For drøyt ett år siden innførte DNB 10 kroner i gebyr fra egne kunder for å ta ut penger i minibank.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken